IT

Cum imi intretin tastatura de la laptop?

tastaturaMulti dintre noi suntem posesori de laptop-uri. Unii au laptopuri mai performante, altii mai putin performante. Un lucru insa il au in comun laptopurile si anume tastatura. Toate lapropurile au tastatura si de cele mai multe ori, posesorii de laptop isi dau seama de faptul ca aceasta nu este prea curata. In cele ce urmeaza vom vorbi putin despre cum iti poti pastra tastatura curata.

In primul rand curat-o periodic. Praful si firimiturile se pot curata cu un aspirator special, iar mizeria de pe taste  cu un servetel special sau cu un servetel imbibat in alcool izopropilic.

In al doilea rand trebuie sa ai grija de tastatura unui laptop. Da, stim ca este placut sa stai dimineata si sa iei micul dejun sau sa-ti bei cafeaua in fata laptopului, insa, daca ai scapat cana de cafea pe el sau daca il umpli de firimituri, nu e o situatie prea de dorit.

Se pot intamla insa si situatii de acest gen, situatii in care din neatentie versi un lichid peste tastatura. Nu trebuie sa te ingrijorezi foarte mult, deoarece, daca reactionezi la timp iti poti salva laptopul. O tastatura noua nu este foarte scumpa si cea veche poate fi inlocuita cu usurinta.

Daca ti se intampla sa versi lichide pe laptop, nu uita ca trebuie sa inchizi laptopul imediat, sa-i scoti bateria, sa-l tii intr-o pozitie in care apa sa se poata scurge din el, sa-l stergi cu prosoape de hartie si sa il lasi intr-un loc uscat sau intr-o punga inchisa bine in care sa fie boabe de orez. Timp de 48 de ore evita sa il deschizi, asta daca vrei sa te asiguri de faptul ca va functiona.

Daca ai norocul si se deschide, poti intalni cel mai adesea doua siuatii. Laptopul poate functiona perfect sau poate functiona, insa nu si tastatura. In acest ultim caz, inlocuiesti tastatura cu una noua si ai scapat de griji..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments