Advertising

Cum poti beneficia de un somn sanatos?

Am observat in ultimul timp din ce in ce mai multi oameni obositi. Si e de la sine inteles de ce suntem din ce in ce mai obositi pe zi ce trece. Pentru ca lucrurile au devenit din ce in ce mai dificile si trebuie sa luptam in fiecare zi pentru a ajunge cat mai aproape de obiectivul nostru, ceea ce nu este de fiecare data usor de atins. Si uite asa alegem sa muncim din ce in ce mai mult, sa alergam de la o destinatie la alta si sa ne neglijam somnul.

Ce trebuie sa faci pentru a beneficia pentru un somn mai sanatos?

In primul rand ai nevoie de o saltea de calitate. Alegerea unei saltele nu este usoara, deoarece exista pe piata foarte multe variante. Dar trebuie sa te asiguri ca o alegi pe cea mai potrivita pentru tine.

In al doilea rand, trebuie sa faci putina miscare inainte de culcare. Daca jobul tau presupune foarte munca de la birou si nu ai timp sa faci putina miscare pe timpul zilei nu ar fi rau sa aloci cel putin o jumatate de ora pentru cateva exercitii fizice usoare. Nu trebuie sa optezi pentru exercitii complicate, ci cateva usoare care sa te relaxeze si sa iti ofere un somn mai linistitor.

In al treilea rand, nu trebuie sa adormi niciodata cu televizorul deschis. Specialistii spun ca acest lucru ne influenteaza foarte mult calitatea somnului. De asemenea este recomandat ca inainte de culcare sa nu consumam bauturi alcolice, cafea sau tutun.

Alege sa faci in fiecre zi cateva lucruri mici pentru tine. Incearca sa gasesti o activitate care sa te relaxeze si care sa iti aduca acel confort psihic de care avem atat de mare nevoie. Alege sa te pui pe tine pe primul loc si vei observa cum lucrurile se vor schimba in bine..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments