Business,  Fuck the system

Cum se spala 120 de milioane in 30 de minute

minimis_ministerul_de_finante_cuibus_transilvania_romaniaCum te beep statul nu te beep nimeni. Nu știu dacă ați auzit de MINIMIS – acel ajutor de la stat nerambursabil de până la 200.000 euro acordat firmelor din Românica. Toate bune și frumoase până aici, doar că urmează partea distractivă care ăți taie tot elanul să faci un astfel de plan de investiții pentru că totul se face made in RO, chiar dacă sunt bani europeni. Doar anumite firme știu exact când se deschid depunerile, iar tot acelea aplică și papă tot bugetul alocat acestui proiect. Iri 28 august la ora 8 a fost deschisă procedura de înregistrare on-line a cererilor de acord pentru finanţare în baza H.G. nr. 274/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Bun să zicem că toată treaba e transparentă..dar după 35 de minute aceasta a fost inchisă pentru că cică fondurile s-au apuizat. Păi cum se poate ca în 35 de minute bugetarii de la ministerul de finanțe să analizeze și să aprobe cererile cu viteza fulgerului???

Ce baliverne bagă cei de la minister:

– La 8.30 serverele Ministerului Finanţelor Publice au înregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicaţiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis;

– În intervalul 8.30-8.36, 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet a MFP dedicată schemei de minimis

– Dintre acestea, 3.164 de persoane completau formularul în intervalul 8.30-8.36

– 714 persoane, dintre cele 3.164, au trimis formularul completat primind recipisa de înregistrare, eliberată automat de sistem. Din totalul de 714 solicitări transmise, un număr de 644 de solicitări a fost admis, restul fiind respinse întrucât fie depăşeau plafonul de 200.000 euro admis per solicitant, fie din cauza înregistrărilor multiple ale aceleaşi întreprinderi (acelaşi CUI)

– 2.450 de persoane care completau formularul nu au finalizat procedura de transmitere a cererii până la epuizarea plafonului de 500 milioane lei.

Având în vedere gradul de solicitare a sistemului descris mai sus, din punct de vedere tehnic, celelalte persoane care au depăşit numărul de 20.225 de utilizatori, în acest interval, nu au putut accesa pagina de internet întrucât limita tehnică a echipamentelor IT fusese deja atinsă.

Adică să înțeleg că ministerul de finanțe are peste 1000 de angajați care au verificat toate actele celor care au făcut cerere pentru MINIMIS? Cum e posibil ca în 36 de minute să fie verificați toți cei 644 de aplicați pentru fonduri???  Dacă pentru un amărât de start-up trebuie să aștepți 1-2-3 luni să primești un răspuns, iar pentru fonduri de 200.000 de euro se rezolvă în 30 de minute? În loc să ajutăm mici întreprinzători statul îi șicanează și încearcă să-i distrugă nu să-i ajute așa cum ar fi normal într-o țară care își respectă cetățenii. Păcat că mulți au plătit firme să le facă un plan bun s-au plătit sume de 1-2000 euro și acestea nu au reușit nici să depună cererea de finanțare. Poate multe dintre aceste firme chiar aveau un plan bun care ajuta și angajații și societatea românească în general..dar cu mafia politrucilor nu prea poți să te pui. Să sperăm că autoritățile europene se vor sesiza și vor tăia toate fondurile către România până vor dispărea aceste căpușe care distrug economia României direcționând doar politicienilor banii destinați pentru dezvoltarea societății românești!

Dar mai e mult până departe..

Halal stat! RIP Rromania!

Lista cu firme care au fost acceptate să primeasc bani prin programul MINIMIS o găsiți aici

Aici mai găsiți și alte baliverne de la ministerul de finanțe.

 

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments