Clujul de langa noi

Curtea de Apel Cluj, deschisa pentru toti clujenii

curtea-de-apel-5.jpg

Clujenii pot vizita astazi Curtea de Apel, cu ocazia Zilei Europene a Justitiei Civile. Astfel, cei interesati pot vedea cum functioneaza sistemul judiciar, dar si cum trebuie sa se comporte in instanta.

Conform reprezentantilor Curtii de Apel, clujenilor le va fi permis accesul in incaperile care prezinta importanta pentru activitatea judiciara.

“Ziua Portilor Deschise se adreseaza in mod special studentilor si elevilor, pentru ca acestia sunt foarte in interesati de modul in care functioneaza justitia, dar, bineinteles, si celorlalti cetateni. Pana acum, cei mai multi vizitatori au fost studentii de la Facultatea de Drept”, a declarat Adrian Danila, expert asistent la Biroul de Informatii si Relatii Publice al Curtii de Apel Cluj.

Clujenii care viziteaza astazi institutia Curtii de Apel vor primi cinci ghiduri de orientare pentru cetateni, dar si un ghid pentru ziaristi. Astfel, acestia pot invata mai multe despre caile de atac, competenta si conduita instantelor juridice, dar si despre cum trebuie sa se comporte in instanta de judecata.

“Fata de anul trecut, pana la aceasta ora am avut mai multi vizitatori. De asemenea, in acest an, de Ziua Portilor Deschise, brosurile adresate cetatenilor au fost reactualizate”, a mentionat Danila.

Curtea de Apel este deschisa astazi tutror cetatenilor, pana la ora 14:00.

 

Sursa citynews.ro

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments