Cultura & Media

Poţi să fii dac sau roman pentru o zi!

afis-24-10-tda-juma.jpg

24 octombrie 2009
Expo Transilvania, ora 12-20

Asociaţia Terra Dacica Aeterna în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Expo Transilvania şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei organizează în 24 octombrie 2009 un eveniment de recreare a atmosferei antice, dacice şi romane. Manifestarea constituie o premieră în cadrul evenimentelor cultural-istorice din judeţul Cluj.
La Expo Transilvania, Terra Dacica Aeterna organizează o serie de prezentări de echipament militar şi civil specific epocilor dacică şi romană, reconstituiri de momente din viaţa religioasă a celor două popoare antice şi simulări de luptă. Evenimentul este interactiv, organizându-se ateliere în care publicul va putea îmbrăca armurile şi costumele antice, va putea gusta din raţia zilnică de hrană a unui soldat roman, se va putea delecta cu jocuri specifice perioadei şi va avea ocazia să îşi demonstreze măiestria în cadrul atelierelor de tir cu arcul şi balista romană (scorpio), aruncare cu suliţa şi lancea (pilum). Doritorii, în special copii, vor putea participa la mini şedinţe de călărie.

Accesul publicului la eveniment este gratuit iar fondurile rezultate din participarea publicului la atelierele organizate şi din achiziţionarea suvenirurilor istorice puse spre vânzare vor fi folosite de Terra Dacica Aeterna pentru achiziţionarea de noi echipamente şi materiale.

Program:
12 – conferinţă de presă

13 – deschiderea oficială

13.30 – prezentarea membrilor Terra Dacica Aeterna

13.45 – consacrarea altarului Legiunii XIII Gemina, consacrarea armelor la daci

14.15 – demonstraţii de măiestrie călare (Riding Adventures)

14.45 – demonstraţii de lupte şi mânuirea armelor

15 – ateliere deschise publicului

17 – bătălie între daci şi romani

17.30 – ateliere deschise publicului

18.45 – spectacol cu flăcări (Firearts)

19.30 – foc de tabără

Site-ul oficial al asociației: terradacica.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ana-Maria Udrea

Felicitari. Eu vreau sa fiu spartan!