Advertising

De ce este bine sa folosim cartuse originale

Atunci cand va cumparati un aparat electrocasnic, o masina, un sistem de printare, etc este recomandat sa folositi acel tip de consumabile pe care vi-l recomanda producatorul. Asa cum la autoturism este indicat sa folositi combustibilul pe care il recomanda producatorul, pentru ca acesta sa functioneze optim si la maxim randament, asa si pentru imprimante trebuie sa folositi cartusele, respectiv tusul, pe care producatorul le mentioneaza in cartea tehnica. Nu stiu daca este strategie de marketing sau exista alta explicatie, cert este ca imprimanta printeaza mai bine cu cartuse originale decat cu unele compatibile. Adica documentele sau fotografiile tiparite cu cartusele originale au o calitate superioara celor pentru care ati folosit cartuse compatibile.

Este drept ca atunci cand folositi cartuse compatibile sau reincarcabile faceti pe moment o economie de bani, insa pe termen lung este posibil sa platiti mai mult, deoarece imprimanta se poate strica. Daca este un model mai ieftin de imprimanta, nu este nici o pierdere, dar daca aveti un aparat multifunctional pe care ati platit cateva sute de lei bune, atunci este o problema. Tusul original folosit de catre producator are o anumita compozitie chimica, pe care acesta a omologat-o si la care componentele imprimantei sunt rezistente. Tusul din cartusele compatibile este fabricat din alte ingrediente si unele dintre substantele sale componente pot sa atace sau sa strice anumite elemente din imprimanta. Fiecare producator are “reteta” sa proprie si de aceea se recomanda sa utilizati consumabile de la acelasi brand cu imprimanta, pentru ca sa nu aveti surprize neplacute. In plus, cartusele de imprimanta originala au si functia de lubrefiere si curatare a capetelor de imprimare, ajutand practic la intretinerea pe termen lung a imprimantei.

Este drept ca toata aparatura electronica si cea destinata uzului din birou ajunge sa se demodeze si sa fie depasita moral in doar cativa ani, deoarece in acest domeniu apar mereu noi si noi tehnologii, de aceea poate ca ar fi indicat sa nu investiti foarte multi bani in asemenea aparatura, iar daca tot ati facut-o, cel mai bine este sa respectati recomandarile producatorului, pentru a o putea exploata in cele mai bune conditii si o perioada cat mai lunga..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments