Universitatea Cluj

De ce nu doresc sa fiu membru ASR 1919 – UPDATE

asr_intalnire_suporteri_politruci_captura_asr1919_cuibus_blog_transilvaniaDacă la un moment dat mă gândeam serios să mă alătur și eu celor de la ASR 1919, după ultimele mișcări m-am lămurit că principiile lor nu prea corespund cu Ideea lui U și nici cu filozofia mea de viață – Ce-i în gușă și-n capușă. Nu de puține ori am sprijinit diverse activități organizate de aceștia, și o voi mai face în continuare, dacă voi considera că merită sprijinul meu, dar nu pot accepta pupincurismul politic. POLITICUL nu are loc la U, în sport în general, acesta trebuie să rămână cât mai departe de el. Din păcate în loc să lupte toți suporterii pentru această idee, unii sunt plătiți ba de walteratu, ba de mărginean, ba sunt preșul pinobocului, ba a lui tișe, uioreanu și mai știu eu care. În loc să fie alături de mișcările tinerilor de la UBB și de cei care vor să reformeze sistemul canceros din societatea românească și implicit și din sport, ei se văd cu aceiași politruci care au ruinat țara și sportul clujean… De ce oare? Dacă la fondurile pentru ONG-uri de la Primărie să zicem era o scuză că sunt fonduri publice, acum oare ce scuză vor mai aduce cei de la ASR ca sunt apolitici, când tu stai la masă cu hoții care au distrus acest Simbol – U CLUJ timp de peste 20 de ani? Nu ar fi nimic nou dacă mâine acești salvatori care caută alte soluții și doresc să meargă la paskakany, la bășinescu, la walter sau mai bine ar merge la eba & sida și succesurile vor fi garantate, pentru cine nu știu. Divide et impera!

Nu vreau să aduc acuze celor de la ASR prin acest post, doar vroiam să clarific poziția mea față de unele comentarii care au fost interpretate ca fiind răuvoitoare. Îi respect pe toți U-iștii pentru că fac parte din Familia U, dar nu pot să fiu de acord cu astfel de manifestări de pupincurism politic. Iar cei din ASR sunt primii care își încalcă propriu cod de conduită:

ASR 1919 este o organizatie independenta, apolitica, care doreste sa promoveze valorile si virtutile morale care au stat la baza infiintarii clubului Universitatea Cluj in anul 1919.
4.      Membrii ASR 1919 nu sunt autorizati sa implice prin declaratii politice, in vreun fel, ASR 1919.

Când tu te declari ONG apolitic și stai la masă cu politicienii hoți ori ești damă de companie ori altceva… Nu contest și eu am prieteni din diverse partide, dar una e să stai la un masă cu un politician prieten din partidul X sau Y la o discuție, și alta este să te afișezi în public ca un ONG apolitic, care reprezintă Suporterii Universității CLUJ, căutând cică soluții pentru U la cei care taie în carne vie în sportul clujean. De ce nu ați avut întâlniri cu politrucii când s-a discutat despre bugetul pentru sportul clujean, care a fost diminuat de oligofrenii portocalii la doar 0.3% din buget! Să înțeleg că boc e zeul asr1919 și dacă taie toate fondurile pentru U nu trebuie tras de mânecă? Am uitat de mediatorul “U”-ist, Rareș Bogdan, care s-a înfruptat din aurul murdar al celor de la Gold Corporation Rosia Montana, pentru cei cu mintea scurta unul din sponsorii principali al șobolanilor, până nu demult.

asr_politruci_universitatea_cluj_cuibus_blog_hands1

Cred că Hațieganu, Ivansuc, Mateianu, Guga, Bodea și alți U-iști se răsucesc în mormânt când văd ce au ajuns să facă unii suporteri a acestui Simbol fost Universitar.

Închei cu un citat din Șepcile Roșii a lui Ioan Chirilă:

E adevărat, de-a lungul anilor, ,,U” s-a apropiat de câteva ori de victoria supremă, dar a pierdut prilejul, poate în virtutea unei filozofii pe care a cântat-o cândva un mare poet clujean, când a restrâns în câteva cuvinte frumusețea visului neîmplinit: ,,Orice idee aplicată e un înger căzut”. Binențeles că Universitatea Cluj e departe de acest dor de neîmplinire, dar istoria ei se confundă cu o asemenea idee…. ,,U” a încercat de câteva ori să fie mai mult decât poate. A încercat să uite ceea ce este. A încercat, în ultimă instanță, să nu mai fie ,,U”, fertfind minunata potcoavă neagră de pe pieptul ei studențesc, în numele dorinței de a fi ceea ce niciodată nu va putea fi. Universitatea Cluj va fi întotdeauna doar o campioană a elanurilor nestăvilite. Poate exista oare un titlu mai frumos?

NUMAI U!

p.s. Acest articol este un pamflet de 1 Aprilie, iar orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare sau nu..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments