Sport,  Universitatea Cluj

Rugby-ul romanesc a reinviat pe Cluj Arena

_DSC6858Sâmbătă am participat la un meci super de rugby dintre Universitatea Cluj – Steaua Bucuresti,  din cadrul Superligii CEC Bank. Iubitor de rugby, dar și puțin practicant în trecut, nu am cum să nu salut această inițiativă a Consiliului Județean, care odată cu schimbarea de macaz începe să mai pună în practică și unele idei bune. Mă bucur că jocurile echipei de Rugby de la U se vor desfășura pe Cluj Arena, deoarece Rugby-ul Clujean are mulți fani, iar în Parcul Iuliu Hațieganu era cam incomod pentru suporteri să stea 80-100 de minute în picioare. Acum sper că odată cu această mutare să vină cât mai mulți U-iști și lângă această echipă tânără de Rugby care în 2 ani va ajunge sus de tot.  Felicitări băieți și multă baftă în meciurile viitoare!

primul_eseu_U_Cluj_Cluj_Arena_cuibus_blog_cluj_transilvania

Dacă vreți să recitiți un interviu cu unul dintre cei mai buni Rugby-iști de la U – Daniel Martac o puteți face aici.

daniel_martac_rugby_ucluj_cuibus_cluj_napoca_transilvania_romania

Cei care vor să vadă mai multe poze de la meci o pot face pe pagina mea de Facebook. Rugby-ul românesc are nevoie de stadioane pe măsură, deoarece alături de gimnastică, este unul dintre sporturile care ne reprezintă cu cinste peste tot în lume. Păcat că nu este promovat mai mult pentru că Rugby-ul:

“It is clear that one is a gentleman’s game played by hooligans; the other a hooligan’s game played by gentlemen.” – Chancellor of Cambridge University, date unknown (pre 1953) (football vs. RUGBY)

HAIDE U!

p.s. Totuși unii suporteri nu știu ce este respectul pentru cei de lângă ei. Vă recomand să citiți și Vrem o țară ca afară..dar să facem cum vrem noi..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Promo Rugby

CSM Bucuresti Olimpia – U Cluj (08.09.2013)

http://www.youtube.com/watch?v=VnBV0CPi5XU