Industria Alimentara

Dezvaluirile unui angajat al Mc Donalds Romania

mc_donalds_taczka
Circula pe net marturisirea unui angajat al Mc Donald s Romania. O reiau ca atare. Este corect ce se spune aici?
E adevarat ca nu te obliga nimeni sa mananci si se aude asa printre oameni ca mancarea de la mc nu face bine deloc ( nu numai mancarea) dar asta este alta mancare de “filet-o-fish”.Ca lucrator al Mc ar trebui sa tii secret ceea ce vezi acolo, sa nu iti pese de ceea ce vorbesc superiorii tai , sa faci tot ce ti se spune desi asta te defaimeaza intr-un mod sau altul si sa zambesti chiar daca tie iti e rau sau ti-a murit mama.Pentru cei care citesc “taifasu” meu cu mine insumi adica “carnatu’” asternut pe monitorul dvs in clipele astea trebuie sa afle ce este de fapt aceasta “franchise” ce se numeste pompos “Mc Donald’s” .Eu lucrez intr-un mc , nu conteaza care desi credeti-ma ca 99% sunt la fel ( din punct de vedere al lucratorilor) ca din punct de vedere al tampeniilor pe care te lasa sa le ingurgitezi toate sunt la fel.Din fericire ( sau nu) am absolvit un liceu care m-a invatat ce inseamna industria alimentara si mancarea in spatele cifrelor sau literelor ( E – uri , ciclamati , zaharuri , xantan provenind din eu mai stiu ce animale moarte pe campii ). Ca sa ajung la “miezul problemei” am sa incep prin descrierea mancarii pe care o vad in fiecare zi ( asat findca atunci cand intru in congelator sau n frigider citesc pe eticheta ceea ce contine acel produs ). Sincer carnea aceea care vi se pare gustoasa in special in Big Mac este intradevar facuta din peste 100 de animale dar mai grav este ca e facuta din resturi tocate de animale decedate.Deci nu sacrificate sau carne de calitate superioara ci carne vita sau mai bine zis “dejectii alimentare”.EU am avut ocazia sa vad o carne din aceea decongelata ..credetima ca as fi preferat sa vad un cadavru in descompunere decat sa mai vad odata o carne cu zgarciuri si miros de descompunere si culoare verde dupa numai 6 ore de stat la temperatura camerei.Totodata acea bucata de carne ( in stare buna ) ajunde in numai 33 de secunde (timpul de “prajire a grilului” ) de la -18 / -23 grade C la +179 grade celsius.Mustarul si Ketchup-ul sunt ok, credeti-ma pe cuvant , ceapa fresh este in regula la fel si cea rehidratata ( aceasta fiind rehidratata cu autoru apei filtrate si totul in deplina curatenie [ in restaurantul in care lucrez eu] ) Un alt factor daunator este salata ( si cea pe care o cumparam dar si cea din sandwich-uri) findca ea nu vine intotdeauna vidata sau din cauza proastei manevrari nu este tot timpul sub vid, in plus cea vidata are intotdeauna un gust specific “de cauciuc”.

Cartofii prajiti vin din Austria ( pt restaurantele din Romania ) , nu au nimic special cand nu sunt prajti , sunt cartofi de calitate superioara insa si acestia sunt “maltratati” printr-un proces de prajire de numai 3 min si 50 de secunde in care ajung de la -23 grade C la +175 / +182 grade celsius intr-un ulei care contine 10% grasime animala , ulei vegetal , compusi chimici pt grabirea prajiri ( nu dau numele si celelalte ingradiente findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pt incercarile esuate ale unora de a manca cartofi “a la’ MC ” ….Carnae de pui ( Mc Chicken / Patty Chicken / Mc Nuggets / SCW [Spicy Chicken Wings] ) este (mi-e si scarba sa spun) de fapt “un fel de carne ” findca este de fapt o carne presata la temperaturi inalte din toata gaina inclusiv gheare / cap s.a.m.d in care se adauga enzime , saruri , E -uri de care am auzit lucruri proaste (din nou va rog sa ma intelegeti ca nu pot da numele acestora findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pentru divulgarea unor compusi ce pot fi cumparati de pe piata si folositi in retete proprii care ar cauza disfunctii sau chiar moartea).Carnea celebrului “Filet-O-Fish” este prajita intr-un ulei special pentru ai anihila mirosul de peste , ulei care ii afecteaza compozitia organoleptica si nu numai , sincer nu va recomand sa mancati asa ceva …Inghetata de la Mc este intotdeauna “cea mai buna ” si restu …sincer fata de ce am vazut afara aici laptele pentru inghetata vine de la “La Dorna” (ma refer la laptele “SUNDAE Mix ” pt inghetatele Mc Flurry si Mc Sundae).Pe laptele care vine de la distribuitori nu scrie nici un ingredient , practic nimik ..tot ce pot sa spun este ce vine intradevar in conditii curate si la temperatura optima. ( asta in restaurantul in care lucrez eu ) .Bauturile ..o alta buba a Mc Donald’s -ului vin in niste tancuri ub forma de sirop (Cola / Fanta /Sprite / Cola Light si Apple Juice) sirop care este impins prin niste tuburi catre un aparat care ii impregneaza Co2 printrn proces care sincer nu este deloc igienic dat fiind faptul ca siropul aluneca pe o tava racita cu freon apoi trece printr-o “teava ” catre duza din fata restaurantului, duza prin care mai trece o alta “cura” cu apa rece si cu Co2 in care mc-ul va mai pune si gheata.Deci luati apa minerala cu gust de cola sau mai stiu ce.Mai nou Lipton in Mc Donald’s este si “la dozator” ( desigur ca nu mai este la sticla ca si-ar face concurenta singur) si acesta vine intr-o punga de 10 litri in care este un sirop fffff concentrat care beneficiaza de acelasi “tratament” ca si bauturile carbogazoase insa cu mai multa apa.Sincer Lipton are gust de ceai Ekoland dar de cea mai proasta calitate.Sucul de portocale ( Juice) este de fapt o combinatie de fulgi congetati de portocale cu apa filtrata.Pe el scrie 16 grade Brix ( asta ar insemna 67% pulpa din care 32% zaharuri nesaturate si zaharuri naturale si restul apa) insa credetima ca pe duza aia nu iese suc natural de portocale nici in 200 de ani.Placintele de la Mc Donalad’s nu stiu din ce sunt facute dar am auzit lucruri aiurea despre ele ..insa aca nu stiu nimik sigur nu am ce sa va spun.

In cele din urma salatele de la mc ( ma refer la cele din romania) sunt in regula ( cea la Sallad Shaker ), cea de ton (Tuna Sallad) si cea “greceasca” (Mediteranean Sallad) insa cea de pui ( Mc Chicken Sallad) nu v-o recomant dat fiind ca are arnea aceea de “pui” de care am vb mai sus.Din nou subliniez ca toate salatele au un gust specific de cauciuc dat fiind faptul ca nu sunt 100% naturale.Cam atata despre mancarea de la MC , daca vine cineva cu adaugari la ceea ce am spus ii multumesc , pt cei cu critici la adresa mea le spun sa latre in alta parte ca nu am chef.Ca incheiere vreau sa notez ca nu am vb despre lucratori findca nu asat era subiectul insa credeti-ma ca asta difera de la restaurant la restaurant asa cum toti oamenii sunt diferiti insa e adevarat ca e un stres enorm si bani foarte putini.Un sfat prietenesc , mancati in alta parte ..am mancat la un restaurant ( in adevaratul sens al cuvantului findca mc nu este restaurant ci franciza) cu 150.000 (cat un meniu mare de la mc ) o salata bulgareasca de iti lingi degetele + un 7 up imbuteliat + 30 de mii bacsisul. “” mai gandeste-te de doua ori inainte sa vii la mc te rog ( frumos ) “”
Sursa Badin.ro .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

79 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Genoveva Coteneanu

Aveam baiatul de 7 ani, si am iesit sa mancam ceva la mc..am plecat spre casa si ne-a luat niste dureri de burta ..in 30 min mi-a trecut… dar de 20 de ani n-am mai intrat in mc.uri..

Vasi Capatana

exagerează omul ăsta în general fast food nu e sănătos dar pe produse este scris conținutul acestora și calitatea salatelor e buna. Nu mai munci acolo dacă nu îți place!Și cei care spun k nu mai mănâncă acolo pana acum ați mâncat și nu ai avut nimic,dacă consumi zilnic fastfood e normal k ajungi la150 kg

Daniela

@Cuibus
Am fost plecată timp de 5 luni în altă țară și din mai multe motive mâncam aproape zilnic la mc, iar singura consecință negativă a fost că nu mai suportam să mănânc slow food o vreme. Fiind și foarte stresată în perioada aceea, aveam condițiile perfecte să mă îmbolnăvesc. Așa că singurele lucruri care fac mâncarea de la mc nesănătoasă sunt E-urile și depinde de organismul fiecărei persoane cum reacționează la ele.

Cherchez

iPhone-ul si alimentatia despre care tocmai s-a vorbit in articol ne-a transformat in roboti naivi. Si neghiobi. De fapt nu este de mirare… Sunem ceea ce mancam!

Unul scrie articol si comite 20 de greseli intr-un enunt, celalalt comenteaza despre controale, crezandu-se intr-un stat de drept, altul vine cu explicatii cum ca ar fi mancar sanatoasa caci nu se praneste tocmai la temperatura aia ridicata… Bravo!

ANONIM

Este o mare porcarie ce este scris in acest articol.In primul rand trebuie sa fii idiot sa iti imaginezi o bucata de carne avand cca. 179 grade Celsius.Sunt 2 standarde pt.carnea de vita: cel de siguranda alimentara MINIM 69 grade(sub aceasta temperatura bacteriile se inmultesc),si cel de Calitate,care prevede o temperatura cuprinsa intre 69-74 grade.DEF=CARNEA DE VITA,ESTE 100% CARNE DE VITA,FARA ADITIVI,AROME SAU CONSERVANTI PROVENITA DIN SFERT ANTERIOR SI FLANC .Carnea de vita trece prin 31 de puncte de control de la ferma pana la centrul de distribuire si 3 puncte de control in restaurante.As putea continua cu astfel de… Mai departe»

Sorin

Chiar dacă omul a lucrat la McDonalds după stil și observații pare cam prostănac. Există într-adevăr acum moda nutriționismului în numele căruia se difuzează toate prostiile și se sperie lumea. Critica fast-foodurilor provine exclusiv de la restaurantele celelalte care pierd clienți (exemplu tipic de antipropagandă). Chestiile atea cu E care sunt o nenorocire, alimente intenționat toxice etc. sunt zvonuri create de sectanți agramați și răuvoitori. Un psihiatru ar numi asta ortorexia nervosa sau nevroză obsesivă referitoare la alimente. Culmea este că numeroși români tîmpiți evită Mc Donalds și multe altele dar fumează 2 pachete de țigări pe zi, femeile mănîncă… Mai departe»

Andreea Deea Daniela

ma bucur ca cineva a avut curajul s-o spuna. Felicitari! Chiar imi doresc sa nu mai manac de acolo,dar mirosul si gustul sunt foarte bune, cu toate ca stiu ca sunt chimicale si sunt facuse din lucruri destul de scarboase.

LuciCJ

Să vă istorisesc altă poveste legată de Mac: Din considerente de buget (stim cu totii ca nu faci avere ca doctorand), de fiecare data cand am fost in strainatate la conferinte la care nu era asigurata masa, Mac-ul a fost salvarea… nu mi-aș fi permis măcar să intru în restaurantele în care farfuria goală e 15 euro :D. În Europa a fost totul excelent, mi-a plăcut atmosfera în fiecare din Mac-urile în care am intrat – studenți stând la o poveste sau tineri angajați ai corporațiilor. luând masa de prânz. Am fost însă șocat de atmosfera din SUA (și am… Mai departe»

Tena

Domnule Ignat… Carnea nu se inverzeste in 6 ore???????????? Adica?? Trebuie sa fie verde ca sa nu fie comestibila?????????????/ Doamne fereste ! Tine carnea 1 ora afara,, si o sa vezi ce se intampla !! Carnea nu trebuie sa aiba culoarea schimbata ca sa fie stricata !!! Daca s-a in verzit inseamna ca e deja „vizitata” de muste ca sa nu zic de larve. Nu mai tot laudati Mac D asta ca mi se face greata ! Ce dracu?? Nu sunteti in stare sa va adunati cu prietenii, sa faceti un gratar si niste cartofi – fie ei si prajiti… Mai departe»

Lucian Cuibus - cuibus.ro
dana

ai dreptate,romanii sunt cei mai ignoranti oameni.eu am vizitat cateva tari din Europa si am vazut ca putini oameni merg la Mc,strainii stiu sa manance sanatos si de aceea prefera restaurantele lor.Bineinteles caMc nu va fi inchis pentru ca sunt alte interese la mijloc,dar adevarul nu este pentru toata lumea.

Ignat Bogdan Andrei

oook nu stiu de cand e articolul asta si cam cat ai lucrat tu la mec dar eu iti spun ca la grill carnea nu ajunge la 175 182 de grade celsius, daca ai observat vreodata cum se ia temperatura ai fi vazut ca fiecare felie de carne nu are mai mult de 76 de grade, apoi carnea de peste este prajita in acelasi ulei care se foloseste si la cartofi si la pui doar ca are cuva lui separata, asta ca sa se previna contaminarea incrucisata ( PDL see you siguranta alimentara) uleiul este 100% vegetal, carnea de pui… Mai departe»

Veronica Ianau

:)))

Nu am lucrat la Mc si nu o voi face vreodata, tot ce apare in acest articol este marturia unui fost angajat al Mc care vrea sa-si pastreze anonimatul. Daca tu crezi ca ei folosesc carne 100% esti naiv e de ajuns sa citesti compozitia oficiala si vezi ca sunt mai multe chimicale..Uite doar un exemplu, compozitia unui Mc Chicken – Felie de carne din piept de pui în înveliş pane- Piept de pui (55%), înveliş pane (făină de grâu, făină de porumb, ulei vegetal, amidon din porumb, albuş de ou, sare, drojdie, agenţi de creştere E450, E500, E503, piper,… Mai departe»

alv

Eu sincer cred ca din ceea ce spui tu 90% e adevarat, dar sunt cateva inadvertente in ceea ce spui. In primul rand despre cum ajung sucurile de la furnizor la noiu este ceva stiut si nu se practica doar in fast food-uri ci si in fabrici in toata lumea. Distribuitorii aduc siropul si fiecare punct de imbuteliere adauga apa minerala si zahar dupa preferintele consumatorilor locali. In al doilea rand carnea presata nu este numai in hamburger-ii de la McD este in orice magazin sub forma de parizer, cremwursti sau alte tipuri de carne sub forma de pasta. Acuma… Mai departe»

Cuibus

Nu cred ca e vorba de placere aici..e vorba de sanatatea oamenilor, iar romanii stau foarte rau la acest capitol.
E alegerea fiecaruia sa faca ce doreste cu banii..sa cumpere mancare junk si apoi sa dea la doctori si pe medicamente, sau sa plateasca mai mult pe hrana adevarata!
Nu e prost cine cere..vorba aceea.
Va recomand si – http://foodnews.ro/organismele-modificate-genetic-sunt-periculoase/