Cultura & Media

Expoziţie de ceramică la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

expo_ceramica.JPG

Consiliul Judeţean Cluj şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca

va invită miercuri 24 septembrie 2008 orele 17.00 la vernisajul expoziţiei de ceramică a artiştilor

Schrammel Imre şi Szőcs Éva Andrea (Ungaria).

 

Schrammel Imre (n.1933) este considerat unul dintre pionierii ceramicii cu caracter sculptural din Ungaria. Din bogata sa activitate profesională reţinem numeroasele monumente cu caracter public realizate şi participările expoziţionale internaţionale de prestigiu la care se adauga calitatea de rector în anii 90 al Colegiului de arte aplicate al Ungariei.

Szőcs Éva Andrea a absolvit Academia de arte vizule “Ion Andreescu” din Cluj în anul 1997 urmînd apoi o cariera artistică şi didactică în Ungaria. În prezent este asistent universitar la Universitatea din Kaposvar fiind autoarea unor expoziţii personale de ceramică şi participînd la multe expoziţii colective în Ungaria şi în alte ţări din Europa.

Expoziţia de la Cluj, ce se recomandă atît specialiştilor cît şi publicului larg, prezintă lucrări reprezenative ale celor doi artişti din generaţii diferite (Schrammel Imre este conducătorul studiilor doctorale de artă urmate de Szőcs Éva Andrea) pe care însă îi uneşte interesul pentru cercetarea noilor posibilităţi pe care tehnicile ceramicii le pot oferi, avînd ca rezultat opere de artă surprinzătoare prin originalitate şi puternică încărcătură semnificativă.

Curatorul expoziţiei este Călin Stegerean.Sursa: observatorulcultural.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments