Arta

Ganduri in culoare

set_culori_acrilice_lukas_cuibus_blog_transilvaniaSe pare ca in ultima perioada de timp, agitatia, stresul si grijile isi pun tot mai mult amprenta intr-un mod negativ asupra calitatii vietii noastre.
Majoritatea persoanelor recurg la metode de relaxare tocmai atunci cand sunt extenuati, cand se simt foarte obositi si cand simt tensiuni in anumite parti ale corpului. Indiferent de timpul disponibil, ideal ar fi sa va relaxati la intervale scurte de timp, asadar cat mai des. M-am gandit sa va prezint in continuare o  metoda de relaxare extrem de eficienta.
Pictura  ca metoda de relaxare ajuta oamenii sa uite problemele din viata de zi cu zi, emotiile negative, formele de viata din jurul lor si sa vada partea frumoasa a lucrurilor, insa cu siguranta acest lucru nu este usor de perceput. Artistul scoate in evidenta ceea ce nu poate fi vazut sau simtit usor. Cand o persoana vede si simte in mod clar cu privire la aceste lucruri, atunci are oportunitati de schimbare in gandire sau aprecierea mesajului din spatele picturii.
In pictura este vorba de auto-exprimare, pentru ca artistul se simte suficient de puternic cu privire la ceea ce face astfel incat sa exprime in forme si culori propriile sentimente. Cateodata, aceasta este singura metoda eficienta prin care unele persoane se pot exprima, fi intelese cu adevarat.
Din pacate, exista foarte multe persoane care considera ca pictura este doar pentru decor. Problema in legatura cu aceasta gandire este ca dupa o anumita perioada de timp oamenii se plictisesc de decor si doresc sa-l schimbe. Insa, adevaratele opere de arta nu vor iesi niciodata din stil. Imi place sa cred ca arta este o entitate separata.
Chiar si atunci cand viata este precara, chiar si in cele mai indepartate colturi ale lumii arta este importanta pentru fiintele umane. De cele mai multe ori prin arta se comunica o idee, un sentiment, iar acesta poate fi un lucru important. Uneori, pictura va permite sa vedeti lumea din punctul de vedere al altei persoane. Prin pictura si sculptura poti intelege propriile emotii, deoarece vei recunoaste ceva din tine in munca depusa.
Cei mai multi artisti au o viziune pe care vor sa o exprime. Aceasta viziune nu poate fi exprimata in mod adecvat cu ajutorul cuvintelor- arta are propria sa limba si vocabular pentru idei vizuale, forma, culoare, spatiu, emotii, spirit- care trebuie invatate de catre artist si vizualizator. Arta poate fi mult mai mult decat un tablou asezat pe perete sau o bucata de sculptura pe un piedestal. Inca din secolul al 20-lea arta a continuat sa evolueze in mai multe forme ce traverseaza barierele vechi sau etichetele si categoriile, iar astazi tot mai multe persoane aleg sa se exprime si sa se relaxeze in acelasi timp prin pictura..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments