Google Chrome câştigă primul său pariu

google_chromer.jpg

Noul browser de la Google a reusit in numai doua zile de la lansare sa castige primul sau pariu: cel cu presa si cu bloggerii, al caror prim bilant este unul cat se poate de pozitiv.

Primul lucru remarcat de majoritatea celor care au supus navigatorul la teste a fost viteza. “Merge repede”, au remarcat cei de la TechCrunch, in timp ce News.com a declarat la randul lui ca paginile se incarca rapid.

Exista, normal, si voci care afirma ca Google Chrome nu este mai rapid decat Firefox 3 sau Safari. Aceasta reactie vine de la Walt Mossberg, respectatul jurnalist de la Wall Street Journal, care a testat, la randul lui, deja celebrul browser.

Mai mult, acesta observa ca Chrome nu are cateva functii de baza cum ar fi, spune el, gestionarea paginilor favorite.

Cu toate acestea, numarul celor care incep sa mearga pe mana lui Chrome, creste din ce in ce mai mult. Astfel, site-ul mashable.com, o platforma specializata in retele de socializare, l-a facut deja browser-ul sau implicit enumerand printre avantaje, viteza si pagina de start inteligenta.

UPDATE: Bloggerii si jurnalistii romani au testat la randul lor browserul de la Google si nu au ezitat sa-si exprime opiniile cu privire la el.

“Browserul este intr-adevar light, adica s-a renuntat la multe functii pentru viteza. Dar este intr-adevar stabil. Doar vreo doua site-uri, printre care si Bloomberg, au refuzat sa mearga”, spune Dan Dragomir, iar Alex Mihaileanu scrie: “S-au scris deja destule despre noul browser. Una dintre cele mai văzute poveşti este legată de rapiditate. Dacă, în cazul altora, Chrome este foarte rapid, în ceea ce mă priveşte, Chrome este foarte lent.”

Intitulat “Google Chrome nu este un browser”, blogul lui Adrian Spinei arata ca “În Chrome, fiecare website devine un proces separat, cu posibilitate de a avea fereastra lui distinctă şi control de restricţii de acces la resurse.”

Sursa capital.ro

(Visited 13 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments