Life & Inedit

Telefon celular responsabil de moartea unei adolescente

Telefon celular responsabil de moartea unei adolescente

O tânără din Marea Britanie a decedat în urma palpitaţiilor şi a aritmiei muşchiului cardiac. Simptomele au survenit în urma alarmei telefonului mobil. Kaisa Ber avea 17 ani şi suferea de sindromul “Long QT”. Prescurtată LQTS, această boală este caracterizată de ritm cardiac incontrolabil generat ca urmare a stresului sau exerciţiilor fizice. Aritmia poate fi cauzată şi de surprize puternice, cum ar fi de exemplu aceea provocată de o alarmă a unui telefon celular.

Medicii susţin că mai bine de jumătate din pacienţii diagnosticaţi cu LQTS nu trăiesc mai mult de 10 ani dacă nu se tratează. Un stil de viaţă prudent şi tratamentul medical ajută la prelungirea speranţei de viaţă.Sursa foto: touchmatepc.comSursa: Antena3.ro      .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Laur

Asta e similara cu replica celebra pe care o zic unii fumatori: “Din ce cauza fumatul este printre principalii factori de risc? Raspuns: Pentru ca multi isi aprind tigara pe strada si-i calca masina…” Mai in gluma, mai in serios, sunt unele sonerii care pot sa-ti dea tahicardie cand incep sa se auda la telefon :) PS: sindromul long QT nu e caracterizat de ritm cardiac incontrolabil, QT e segmentul dintre unda Q si unda T pe un EKG, iar lungirea lui reprezinta o intarziere a repolarizarii electrice a inimii, faptul ca se asociaza frecvent cu aritmii e alta poveste… Mai departe»