Industria Alimentara

Google sarbatoreste inghetata sundae

Google sărbătorește 119 ani de atestarea documentară a înghetatei americane Sundae. În aprilie 1892, John M. Scott, preot al Bisericii Unitariene, Chester Platt și co-proprietar al farmaciei Platt&Colt, au creat prima înghețată sundae documentată istoric.

Sundae este o înghețata desert tipică americană.  Aceasta constă de obicei dintr-un glob de înghețată cu sos sau sirop, iar în unele cazuri, alte topping-uri, inclusiv alune, nuci măcinate, frișca , sau cireşe maraschino. Sundae este o îngheţată de ciocolată într-un pahar.

În data de 3 aprilie 1892, reverendul John M. Scott și Chester C. Platt s-au întâlnit pentru a sta de vorbă într-un local din orașul Ithaca. Pentru a se răcori puțin, Platt a cerut două boluri cu înghețată de vanilie. După ce a primit înghețata i-a adăugat deasupra  sirop de cireșe și cireșe confiate dându-i un aspect deosebitși un gust necunoscut al acestei combinații, astfel încât oamenii s-au simțit obligați să creeze un nume pentru acest desert delicios care este mult îndrăgit și în zilele noastre. După mai multe dezbateri s-a hotărât ca aceasta să primească numele zilei în care a fost creată. Astfel a luat ființă prima înghețată “Cherry Sunday”.

Cu siguranță o să mănânc o înghetață în cinstea acestei aniversări, dar nu o înghețată nu americană ci italiană, care personal cred că este cea mai bună din lume, datorită gusturilor rafinate care se produc, cremozității și calității materiilor prime folosite. Oricum gusturile nu se discută..

Pofta bună tuturor!.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments