Advertising

Importanta semintelor certificate

galbenele_1604In aceasta perioada, magazinul online al celor de la Pestre este luat cu asalt de catre oamenii care vor sa cumpere seminte de legume certificate, de flori, plante furajere, cultura mare, gazon sau alte tipuri de seminte. De ce pestre.ro? Pentru ca de aici poti cumpara si tu produse de calitate, certificate, la preturi acceptabile. Comanda ajunge la tine in cel mai scurt timp si te poti bucura de cele mai calitative seminte, seminte care isi vor arata adevarata calitate atunci cand vei culege recolta.
Cand semeni diverse seminte, recomandat ar fi sa le folosesti pe cele certificate, pe cele de calitate. Sunt oameni care isi pastreaza ei seminte pentru ceea ce au nevoie. Sa ne amintim de parintii si bunicii de la tara, care strang si usuca an de an seminte de rosii, ardei, bostan, graunte de porumb, seminte de floarea soarelui si asa mai departe. Insa, nu te poti baza niciodata pe semintele culese de tine, mai ales atunci cand vremea nu este prea favorabila pentru cresterea si dezvoltarea lor.
Cel mai recomandat ar fi sa cumperi seminte certificate, de la magazinele specializate. Acestea se dezvolta chiar si atunci cand nu au cele mai bune conditii, iar daca au conditii bune recolta va fi una mult mai bogata si mai frumoasa decat daca ai folosi altfel de seminte.
Cum iti dai insa seama ca folosesti sau nu seminte de calitate? Pai, trebuie sa tii cont de o serie de factori care iti pot indica acest lucru. In primul rand, semintele de calitate corespund soiului dorit de tine. Totodata, ele nu sunt amestecate cu tot felul de impuritati, ci sunt curate si au un aspect placut, un aspect sanatos. Dupa ce le-ai plantat, iti dai seama daca au fost sau nu de calitate foarte simplu. Cum? Daca marea majoritate din ele incoltesc repede, la scurt timp dupa ce le-ai plantat, inseamna ca ai plantat o samanta buna.
Semintele certificate aduc cu sine multiple beneficii. Amintim doar cateva dintre ele.
• Plantand seminte de calitate, seminte certificate, reduci riscul aparitiei bolilor si daunatorilor care pot distruge culturile in totalitate. Nimanui nu-i place sa aiba astfel de probleme, probleme de care te pot scapa semintele certificate.
• Semintele certificate te ajuta, asa cum spuneam si mai sus, sa ai parte de o recolta cat mai bogata, chiar si atunci cand conditiile climatice nu sunt atat de favorabile precum ti-ai dori.
• Cumparand seminte certificate, nu risti sa cumperi seminte contrafacute, deoarece acestea sunt atent verificate pe toata durata transportului lor.
In mod categoric, cel mai indicat ar fi sa folosesti seminte certificate. In agricultura se munceste mult, chiar si atunci cand recolta nu e la fel de bogata. Tot atat de mare e ogorul de porumb sau de floarea soarelui, chiar si atunci cand recolta nu e foarte bogata, iar daca lucrezi totul manual, munca este la fel de multa. De ce sa nu desfaci porumb de calitate sau sa bati o floarea soarelui cu seminte mari si sanatoase?
Cumpara seminte certificate si bucura-te de o recolta cat mai bogata..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments