Inaugurarea Gelateriei “Antica Malatestiana”

_DSC8801Ieri am participat la inaugurarea unei noi gelaterii chiar în centrul Cesenei, este vorba de Gelateria “Antica Malatestiana”. Așa cum mă așteptam era plin de lume, având în vedere că italienii sunt mari iubitori de acest produs, mai ales făcut în mod tradițional. Atmosferă plăcută, înghetață gratis la toată lumea fără număr, la noi cred că era bătaie pe așa ceva, aici în schimb lumea a stat civilizat la coadă așteptându-și rândul. Eu am degustat Crama Pinoli și Antica Roma, 2 gusturi mai deosebite și nu foarte căutate. Tocmai de aceea când vizitez o gelaterie nouă degust în primul rând aromele mai ciudate și mai greu de echilibrat și abia apoi gusturile clasice ciocolată, vanilie ș.a.

Înghețata a fost bună singurul inconvenient era acela că se topea foarte repede, cred că din graba de a realiza mai multe sortimente nu au fost ținute cât trebuie la congelator și aveau o consistență mai mult de “semifreddo”, decât de înghețată.

Interiorul gelateriei este modern, dar cu unele elemente de design care amintesc de începuturile gelateriilor. Mi-a păcut și că fac conurile manual cum se făceau mai demult. Mai multe detalii puteți vedea în GIF-ul de mai jos.

gelateria_antica_malatestiana_cesena_italy_cuibus_travel

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments