Bloggeri,  Ce castigi,  Cultura & Media,  WWW

Premium Ciordeala marca CV profesional – UPDATE

furt_post_cv_profesionalIeri citeam un articol interesant De ce oamenii inteligenti esuează, iar prostii reusesc in viata scris de Andrei Chira. Chiar dacă nu sunt în totalitate de acord cu el, per total este un post bun care mi-a făcut plăcere să-l citesc. Astăzi deschid FB și ce văd.. un link care are același titlu și copy-paste 100% cu articolul lui Andrei. Au pus la final linkul spre el, dar fără legătură. Îl avizez pe Andrei care îmi confirmă că el nu le-a dat permisiunea să pună articolul pe site-ul lor, deci e ciordeală clară. Mă uit mai bine să văd despre ce e vorba și dau de niște profesioniști CV Profesional:))). Halal profesioniști la ciordales, oare când vor dispărea ipocriții aștia care fură și apoi se dau și profesioniști care vând gogoși altora. Se pare că au priceput exact pe dos tupeul despre care vorbea Andrei în articol. A fi tupeist nu înseamnă a fura domnilor de la CV Premium ciordeală!Mai jos vedeți și capturile de pe site-ul lor și de pe pagina de FB. E clar că nu voi apela niciodată la astfel de profesioniști!

furt_post_1

furt_post_2

furt_post_3

furt_post_4

furt_post_5

furt_post_6

furt_post_7

furt_post_8

furt_post_9

furt_post_10

Să vedem ce a apărut pe Facebook:

furt_post_cv_profesional_facebook

furt_post_cv_profesional

Cine sunt profesioniștii dacă vreți să-i contactați?

furt_post_cv_profesional_despre

furt_post_cv_profesional_despre2

Dacă vreți puteți și să-i plătiți:)

furt_post_cv_profesional_50euro1

Ce zice legea dreptului de autor:

La Cap.. III, art. 7 din Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe (actualizata pina in Aprilie 2011) aflam:
Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare si independent de valoarea si destinatia lor, cum sunt:
a) scrierile literare si publicistice, conferintele, predicile, pledoariile, prelegerile si orice alte opere scrise sau orale, precum si programele pentru calculator;

La Cap. IV Art. 10 aflăm că:
Autorul unei opere are urmatoarele drepturi morale:
a) dreptul de a decide daca, in ce mod si cand va fi adusa opera la cunostinta publica;
b) dreptul de a pretinde recunoasterea calitatii de autor al operei;
c) dreptul de a decide sub ce nume va fi adusa opera la cunostinta publica;
d) dreptul de a pretinde respectarea integritatii operei si de a se opune oricarei modificari, precum si oricarei atingeri aduse operei, daca prejudiciaza onoarea sau reputatia sa;
e) dreptul de a retracta opera, despagubind, daca este cazul, pe titularii drepturilor de utilizare, prejudiciati prin exercitarea retractarii.

Art. 12
Autorul unei opere are dreptul patrimonial exclusiv de a decide daca, in ce mod si cand va fi utilizata opera sa, inclusiv de a consimti la utilizarea operei de catre altii.

Art. 13
Utilizarea unei opere da nastere la drepturi patrimoniale, distincte si exclusive, ale autorului de a autoriza sau de a interzice:
a) reproducerea operei;
b) distribuirea operei;
c) importul in vederea comercializarii pe piata interna a copiilor realizate, cu consimtamantul autorului, dupa opera;
d) inchirierea operei;
e) imprumutul operei;
f) comunicarea publica, direct sau indirect a operei, prin orice mijloace, inclusiv prin punerea operei la dispozitia publicului, astfel incat sa poata fi accesata in orice loc si in orice moment ales, in mod individual, de catre public;
g) radiodifuzarea operei;
h) retransmiterea prin cablu a operei;
i) realizarea de opere derivate.

Art. 14
Prin reproducere, in sensul prezentei legi, se intelege realizarea, integrala sau partiala, a uneia ori a mai multor copii ale unei opere, direct sau indirect, temporar ori permanent, prin orice mijloc si sub orice forma, inclusiv realizarea oricarei inregistrari sonore sau audiovizuale a unei opere, precum si stocarea permanenta ori temporara a acesteia cu mijloace electronice.
Art. 14^1
(1) Prin distribuire, in sensul prezentei legi, se intelege vanzarea sau orice alt mod de transmitere, cu titlu oneros ori gratuit, a originalului sau a copiilor unei opere, precum si oferirea publica a acestora.

Acestea sunt doar câteva dintre drepturile de autor pe care le încalcă cei de la cv profesional.

UPDATE!

După postul meu se pare că doamnele de la CV Profesinal au înțeles că nu este frumos ce au făcut și au ajuns la un consens cu Andrei, punând link-ul corect și la începutul articolului. Felicitări pentru remedierea situației! În același timp vreau să menționez că acest articol nu este un atac la nicio persoană, a fost doar o semnalare a modului în care unii utilizatori de internet înțeleg să folosească creațiile altora.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Lavinia

cred ca despre tanti asta care se ocupa de site, am citit un articol in gazeta romaneasca despre cat de profesionista este ea, ce serviciu bun a avut ea in romanica si cum nu a avut curaj pana acu sa incerce sa isi caute ceva de lucru in afara de receptionera/cameriera la ceva hotel..acu de cateva luni a prins curaj, si-o facut vreo 2-3 site-uri si pagini de fb unde da sfaturi si isi cauta clienti ca sa le faca un cv profesionist…