Advertising

Jocurile copilariei

Noriel_cuibus_blog_transilvaniaIubesc copii și îmi place să fiu în preajma lor. Să-i văd cum reacționează în anumite situații, să vad ce-i bucură, ce îi supără, ce-și imaginează, ce ar vrea să devină atunci când or să crească și așa mai departe. Pentru că sunt înconjurată de ei observ atât comportamentul lor cât și al prinților lor și am ajuns să cred și să-mi dau seama cât de importantă este această perioadă pentru copil dar și pentru adolescentul ce o sa devină.
Acum, în această perioadă părinții trebuie să-și dea cel mai mare interesul iar cei 7 ani de acasă să fie cu adevărat cei mai importanți în dezvoltarea lor. Acum ei trebuie să se joace constructiv, educativ iar pentru acest lucru mereu i-am sfătuit pe părinți să aibă grijă la ce jucării își concentrează atenția, ce jucării le cumpără celor mici și mai ales care este finalitatea lor, ce îi învață pe cei mici, cu ce îi dezvoltă? Magazinele de specialitate au în rafturile lor o mulțime de jocuri educative care sunt perfecte în locul unor jucării simple.
Nu vă speriați că aceste jocuri sunt scumpe. În aceasta perioadă la Noriel găsiți multe avantaje printre care și o gramdă de reduceri de care puteți profita. Evident că am subliniat acest fapt datorită modului de prioritizare a părinților cu orice. Primii sunt banii, cât costă și apoi beneficiile produsului respectiv deși nu întotdeauna aceasta este cea mai sănătoasă variantă.
Nu subestimați niciodată joacă unui copil. Poate arăta ca o pierdere de vreme dar atunci când copii se joacă în casă, luptă cu dragonii imaginari sau sar șotronul toate acestea reprezintă dezvoltarea abilităților esențiale în viață dar și pregătirea creierului lor pentru provocările din viitoarea maturitate. Copii iau jocul în serios și la fel ar trebui să facă și părinții lor. Îmi amintesc serile în care jucam cu tata Screbble sau weekend-urile când bunicul deschidea tabla de șah și mă învăța cele mai bune strategii ale lui. Păreau lucruri simple la vremea aceea dar abia acum realizez cât de important este să-ți petreci timpul cu copilul tău în activități care îl dezvoltă și îl provoacă să-și folosească imaginația și gândirea într-un mod plăcut..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments