Laboratorul de educatie nonformala

Sursa foto: tinact.ro

Laboratorul de educatie nonformala se intampla din nou – intre 29 august – 4 septembrie, la Gura Portitei, judetul Tulcea. Participa si tu la cea de-a treia editie!

Ideea este simpla: sa aducem in acelasi loc oameni care au experienta in ceea ce priveste o metoda de invatare nonformala si sa ii punem in contact cu alti oameni care lucreaza in organizatii cu si pentru tineri, care sunt “susceptibili de a prinde repede virusul” unei astfel de metode.

Acest apel se adreseaza DOAR persoanelor resursa care vor sa propuna metode de educatie nonformala!

Apelul pentru participanti va fi lansat in data de 4 iulie!

1) Cunosti vreo metoda de invatare care poate fi folosita in contextul educatiei nonformale, prin care oamenii din jurul tau chiar pot invata intr-un mod inedit?

2) O stapanesti intr-atat de bine astfel incat sa poti sa ii inveti si pe altii cum sa o foloseasca?

3) Esti disponibil in perioada 29 august – 4 septembrie pentru a impartasi aceasta metoda si altor oameni care lucreaza cu tinerii?

Daca raspunsul este “da” la toate cele trei intrebari, atunci e clar: TU esti resursa de care avem nevoie!

Metodele cautate au in special urmatoarele caracteristici:

– sunt metode de invatare nonformala generale, dar care pot fi aplicate si in lucrul cu tinerii cu oportunitati reduse

– sunt metode de invatare nonformala care au caracter participativ

– sunt metode de invatare nonformala care au caracter experiential

– au obiective de invatare clare

– sunt active, creative si interactive

– au caracter inovativ (nu fac parte din categoria “metode clasice”)

– au un grad de aplicabilitate mare in sensul in care dupa eveniment cei care intra in contact cu metoda sa poata sa fie capabili sa o replice in comunitatile lor

Ca persoana resursa vei avea la dispozitie maxim doua sesiuni consecutive de o ora si jumatate (deci trei ore in total) pentru a face “magie” nonformala!.

Persoanele cautate in aceasta etapa a procesului au urmatoarele caracteristici:

– implementeaza metode aplicabile de invatare nonformala asa cum sunt descrise mai sus si pot sa le transmita in mod voluntar, usor si eficient altor persoane care lucreaza cu tinerii

– sunt dispuse sa participe activ in cadrul laboratorului

– sunt dispuse sa ajunga cu o zi mai devreme la fata locului

– vin din diferite colturi ale tarii si reprezinta diferite organizatii

Deci… te intereseaza sa fii deschizator de drumuri si sa faci istorie in educatia nonformala din Romania?!!! Daca da, te invitam sa completezi formularul on-line de la sectiunea Inscriere pana pe data de *1 iulie 2011*. Pagina evenimentului (unde este disponibil inclusiv formularul de inscriere): http://www.tinact.ro

Pentru persoanele resursa, toate costurile de cazare (in camere duble), masa, transport (in regim de decont) sunt acoperite de catre organizatori.

Blogul evenimentului: nonformalii.wordpress.com
Aici poti vedea ce s-a intamplat la prima si a doua editie a laboratorului, gasesti informatii despre educatia nonformala si metode de invatare in context nonformal precum si alte informatii despre a treia editie a laboratorului .

Evenimentul este prezent si pe Facebook.

Si nu uita: Astazi este o zi buna pentru nonformal!

Un eveniment marca TiA™

Organizat de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

* Odata cu completarea si trimiterea formularului de inscriere va angajati:

1. Sa veniti cu o zi mai devreme pentru a putea discuta si pune in acord diverse aspecte logistice,

2. Sa sustineti partea de metodologie atat din punct de vedere demonstrativ cat si din punct de vedere teoretic, punand la dispozitie bibliografie relevanta cu metoda pe care o veti utiliza.

Odata cu completarea si trimiterea acestui formular de inscriere va angajati sa participati pe toata perioada evenimentului. In cazul in care nu veti participa pe intreaga perioada a evenimentului ANPCDEFP isi rezerva dreptul de a nu suporta cheltuielile aferente acestui eveniment pentru dvs. De asemenea sunteti de acord ca toate materiale produse in urma acestui curs sa fie folosite de catre ANPCDEFP in scopuri legate de obiectivele evenimentului.
Numai bine,
Echipa Tineret in Actiune

(Visited 30 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments