Universitatea Cluj

Legendele traiesc pentru totdeauna!

ucluj-luca.jpg

foto gsp.ro

Ieri am participat la emotionanta inmormantare a legendarului fotbalist si doctor Mircea Luca.  Chiar daca la inceput erau cam putine persoane si credeam ca o sa fim doar vreo 10 suporteri..pe parcurs au venit mai multi in jur de 30 de suporteri. Poate se putea mai mult..dar mintea romanului e cam scurta din pacate… Pacat ca nu au fost macar 1% din suporterii lui U, dar poate vacanta, jobul sau necunoasterea si ignoranta au facut sa fie asa putini.

dscn9955.jpg

Era o atmosfera apasatoare dar impresionanta in acelasi timp pentru ca simtiai ca pierzi ceva din tine, din Romania.. Acest OM, cat si cei prezenti au facut istorie si vor ramane in istorie pentru totdeauna. Noi eram prea mici in comparatie cu acesti colosi care din pasiune, daruire si mai ales iubire de libertate au dus spiritul Universitatii Cluj mai departe trecand peste toate vicisititudile vremii. Nu stiu daca in ziua de azi vreun doctor ar putea sa ajunga capitanul unei echipe de fotbal, dar legendarul Mircea Luca a reusit, chiar daca nu a avut o viata usoara si lina.

Chiar daca preotul a fost penibil in anumite momente (cand prezenta viata pe scurt facea niste paranteze nelalocul lor dupa parerea mea: cum sa fandezi piciorul cand primesti flori de ziua ta de la parinti, cum prescurteaza elevii cuvintele de se ajunge la dirigu, profu etc..), dar colegii de la Universitatea Cluj cat si cei de la Spital au reusit sa salveze aceste gafe.

Pacat ca nu stim sa ne pretuim valorile care mai traiesc si le lasam sa-si duca ultimele clipe in saracie, tristete si singuratate..

Nu ar trebui sa uitam maxima: “Cine nu are batrani sa ii cumpere!”.

Sa-i fie tarana usoara.

 dscn9958.jpg

 dscn9960.jpg

 dscn9961.jpg

 

dscn9962.jpg

 picture-028.jpg

foto: Laurentiu Boariu

 dscn9966.jpg

 

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments