Advertising,  Cultura & Media

Libraria de biblii

libraria_de_biblii_cuibus_blog_transilvaniaToți știm, cel puțin aproximativ, care este conținutul Bibliei. În opinia primei mele profesoare de istorie biblia este prima carte pe care trebuie să o citim. Și acum acest lucru este posibil deoarece există ediții speciale pentru copii de diferite vârste. Aceste bibli sunt explicate pe înțelesul copiilor și conțin fotografi. Acesta este unul dintre site-urile unde puteți găsi biblia cu concordanța și explicații . Prin concordanță ne referim aici la diferitele mărimi pe care acestă carte sfântă le poate avea, de la o biblie de buzunar, pentru cei care vor să citească în timpul călătoriei, pe tren de exemplu, până la exemplare mai mari, pentru cei care au mici probleme cu vederea.

Biblia este una dintre cele mai vechi scrieri pe care le putem citi azi. Aceasta a fost scrisă în decursul a peste 1000 de ani sub inspirația Duhului Sfânt. Numită și Sfânta Scliptură, ea a fost de-a lungul secolelor singura carte pe care uni creștinii, mai ales cei din clasa inferioară, o aveau în casă, aceștia neavând acces la alte scrieri.

Biblia creștină este formată din Biblia Ebraică, cu anumite adaosuri. Aceasta la rândul ei (adică Biblia ebraică) a luat ființă în secolele I-II e.n., prin alăturarea mai multor cărți. Din păcate azi această carte se găsește în diferite forme datorită traducerilor care s-au făcut de-a lungul timpului din ebraică și din latină. Prima traducere, care marchează însăși segmentarea Bisericii Catolice, este cea a lui Martin Luther în 1534. Însă chiar și înainte de aceasta se cunoaște faptul că au existat anumite contribuții ale scribilor care au tradus Biblia, uneori, fără a menționa proprile aporturi.

În anul 1688 a fost tipărită prima Biblie în limba română. Una dintre cele mai controversate traduceri ale Bibliei a fost cea a lui Dumitru Cornilescu. Interesant este faptul că Biserica Ortodoxă Română a recunoscut această traducere și a apărut chiar și o primă ediție a lui Cornilescu cu binecuvântarea patriarhiei, după care cartea tradusă de acesta a fost respinsă, deoarece acesta a început să predice învățături specifice cultelor evanghelice.

Oricum ar fi aceasta este o carte considerată carte sfântă în trei religii (iudaism, creștinism, islam) și numai datorită acestui fapt consider că merită să fie citită. Putem astfel să ne îmbunătățim cunoștințele istorice și de cultură generală. Este un adevărat miracol că deși numai Vechiul Testament are peste 100 de autori, aceștia au reușit să transmită un mesaj relativ unitar și coerent. În plus poate să fie o lectură plăcută..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments