Lista firmelor care emit cecuri fără acoperire

0-17602-capitalcecuri242.jpg

Cecurile fara acoperire sunt o boala grea in economia noastra. Inca sunt firme care emit astfel de documentele de plata, iau marfa apoi le este chiar comod sa fie plimbati prin instante pentru a plati mai tarziu. Pentru a sti exact cu cine ai de a face, cel mai bine este sa stii ce istoric de plata are firma care vrea sa cumpere ceva de la tine. Pentru
asta exista site-ul www.antitepari.ro, care contine o lista cu firmele care au emis cecuri fara acoperire.
Baza de date a ajuns acum la 500 de firme, dar ea se actualizeaza permanent, pe baza sesizarilor transmise de utilizatori.

In lista disponibila pe site se afla firmele impartite pe judete si organizate in ordine alfabetica. Cel mai elocvent caz descris chiar in detaliu pe site este al Cryjan Construct SRL din Fagaras, care a emis 228 bilete la ordin fara acoperire. Totalul refuzat la plata este de 6,233 miliarde lei vechi, dintre care 5,7 miliarde lei vechi fiind incidente majore de plata cu bilete la ordin si cecuri. Aviz amatorilor, ne avertizeaza site-ul, cei doi asociati si-au mai deschis o firma: Cryjan Invest.

Intre judete, cele mai “cuminti” sunt Buzau, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Mehedinti, Olt si Teleorman, cu cate o singura firma.  Recordurile negative sunt detinute de Iasi cu 109 firme si de Bucuresti sunt 80. Un calcul mai potrivit ar fi un raport intre numarul de firme dintr-un judet si cele cu inclinatie spre incidente de plati. Altfel, in Bucuresti vor iesi mereu multe la numar, datorita numarului mare de firme existente. In lista exista si nume celebre, cat si nume interesant-amuzante. Din prima categorie putem mentiona companii precum Economat Sector 5 din Bucuresti, Mediclinic din Oradea, Antrepriza Generala Constructii Carpati din Bucuresti, Fortus SA din Iasi, Media On SA din Bucuresti, Tehnoton Iasi, Euromaster SRL din Barlad, Fotbal Club Politehnica Iasi. In a doua categorie intra numele putin ciudate, care ar starni zambete unora, sau nume prin care s-au facut asocieri cu branduri celebre; exemple: President SRL din Alba Iulia, Pro Media Invest din Alba Iulia, Lume Noua SRL din Bistrita, Arc SRL din Dorohoi, Delphi Trade din Dorohoi, Tissot Com SRL din Prejmer jud. Brasov, Casa Afacerilor SRL din Braila, Chance SRL din Calarasi, Cosmopolitan Design SRL din Cluj-Napoca, Hi Q Soft SRL din Caprioara, jud. Cluj, Euro Star Holding SRL din Ovidiu, jud. Constanta, Compania Miramax SRL din Iasi, Eastwood SRL din Iasi, Moulin Rouge SRL din Iasi, Paul si Tati SRL din Iasi, Donna Mia SRL din Piatra Neamt, Force Guard of Moldavia din Piatra Neamt, Las Palmas SRL din Carei, Pantera Roz SRL din Slimnic, jud. Sibiu, Wild West SRL din Suceava, Car Tuning SRL din Timisoara, Buna si Irina SRL din Vaslui, ROM USA Capital SRL din Horezu, Magnum SA din Focsani.

Sursa Capital.ro

(Visited 11 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Popescu

Nu mai vrem SPAM de la tine bai!