Universitatea Cluj

Mama te iubesc dar nu ca pe “U” !


GRAND OPENING of New Ion Moina – CLUJ ARENA, home of “U” Cluj

Având în vedere că mai sunt puține zile până când ne vedem visul cu ochii..acum 2-3 ani eram vai de mama noastră..președinți spăgari, jucători de 2 lei, stadionul mai să cadă peste noi, cei din deal băgau strîmbe la greu să ne desființăm să rămînă doar ei în Cluj-Napoca..doar că dragoste cu bani nu se poate..si CLUJUL UNIVERSITAR ESTE ÎN ALB ȘI NEGRU! Sunt mândru că am participat alături de alți 5000 de suporteri ai sportului Clujean – UNIVERSITATEA CLUJ, unul dintre cele mai emblematice cluburi din România și cel mai iubit în Tranilvania la acțiunea inițiată de Șepcile Roșii – TOTUL PENTRU U CLUJ! (un remember pentru cei care au uitat sau nu știu despre ce e vorba, dar un iubitor de spor nu poate uita așa ceva).

Acest marș la care au participat iubitori ai sportului clujean universitar și deci iubitori ai clubului UNIVERSITATEA CLUJ a sensibilizat, să nu folosesc alte cuvinte mai grele în aceste momente, autoritățile să-și revizuiască acțiunile de distrugere a clubului în alb și negru. Astfel cei care au avut ochi au auzit! Boc poc cu morcovul cât China nu a avut curajul să iasă la balconul primăriei când era împânzit de hUliganii lui U (profesori universitari, sportivi de la toate ramurile clubului ș.a.) în timp ce se scanda ION MOINA E CASA NOASTRĂ!..dar măcar a avut urechi și astfel Tișe finul acestuia a pus piciorul în prag și a demarat acțiunea pentru reconstrucția bătrânului Moina din temelii. Astfel după multe șicane de la foștii acționari ai lui “U”, pe care nu merită să-i amintesc, altele de la simpatizanții din Gruia, altele de la Bucureci a răzbit deoarece iubirea pentru simbol e mai mare decât iubirea pentru bani a unora! Chiar dacă nu a fost 100% iubire că deh de la politicieni nu știi niciodată ce e interes pe termen scurt, mediu sau lung..sau chiar un lucru făcut din inimă pentru cetățean. Și astfel după multe lupte s-a reușit reconstrucția bătrânului Ion Moina botezată Cluj Arena..deși e sec așa și e necesar ca ION MOINA să rămână numele stadionului dacă tot suntem o echipă de tradiție, iar Cluj Arena să fie folosit ca nume secundar! Mai e mai puțin de o lună până când noi cei care am fost alături la bine și la greu putem păși iarăși pe ION MOINA, dar acum fără frică că e posibil să se prăbușească sau să ne enervăm că nu avem jucători de fotbal pe teren doar alcooliști sau afemeiați (nu că acum nu avem și de aștia:d) care ne stricau weekendul, dar acum parcă putem sta mai liniștiți că Unica Iubire merge mai departe, iar cei mici pe care i-ați văzut în filmulețe vor putea să fie alături de “U” CLUJ, să practice ce sport doresc și nu în ultimul rând să fie OAMENI! (nu “buni” clujeni!)

Vreau să-l felicit pe această cale pe domnul Florian Walter care a adus liniștea în clubul nostru, chiar dacă unii zic că nu e cea mai fericită alegere nefiind din Cluj, eu zic că este, pentru că uneori cei din afară iubesc mai tare ceva ce nu le aparțineți sunt mai echilibrați. Un om integru,diplomat care nu face scandal, nu se aruncă în declarații provocatoare ca și majoritate conducătorilor de cluburi de la noi. E un OM adevărat așa cum trebuie să fie cineva care e la cârma lui “U” CLUJ.

În același timp îl felicit și pe domnul Alin Tișe pentru tot ce a făcut pentru a duce la bun sfârșit lucrările celui mai modern și frumos stadion din România noul ION MOINA – CLUJ ARENA (deoarece national arena e un cort și nimic mai mult după părerea mea) și că nu a lăsat garda jos niciodată chiar dacă de multe ori era încolțit din toate părțile, chiar și de propriul partid uneori. Desfășurarea evenimentelor o găsiți mai detaliată pe site-ul oficial – Proiectul construirii noii arene sportive a județului CLUJ!

Am văzut destul de puțin stadiul lucrărilor la fața locului, deoarece distanța nu mi-a permis mai mult. Dar cel puțin odată la 3-4 luni am reușit să fiu în zona stadionului să simt pulsul lucrărilor și să am emoții de fiecare dată când mă aflam lângă templul sportului transilvănean.

Să nu o mai lungesc prea mult abia aștept să pun piciorul pe noul stadion și pe noua pistă unde mi-am petrecut o mare parte din copilărie, acolo unde ajungeam după ore de la școala nr. 17 (Ion Creangă acum), sau chiar atunci când mai chiuleam cu prietenii și ne întreceam care ajunge primul la stadion..vă dați seama că eram rupți și apoi ne certa antrenorul de atletism de ce ne-am forțat aiurea..dar nu conta, noi eram fericiți și trăiam intens acele momente unice din viața fiecărui om.

Consiliul Județean a pregătit o serie de manifestări cu ocazia inaugurării noii arene sportive ION MOINA – CLUJ ARENA. Astfel după cum putem citi pe site-ul Consiliului Județean Cluj în zilele de 1-2 octombrie 2011 o să fie Open Day pentru toți iubitorii de sport și în special pentru Sepcile Roșii, apoi în data de 8 și 9 octombrie să fie 2 zile de concerte cu Scorpions și Smokie în main event. Iar apoi în data de 11 octombrie primul meci de fotbal pe noua arenă ION MOINA – CLUJ ARENA între formațiile “U” CLUJ și Kuban Krasnodar echipa unde antrenor este Dan Petrescu alături de Cristi Pojar cel care a jucat fotbal doar la formația clujeană. Primul meci oficial pe noua arenă va avea loc în etapa a 10-a a Ligii I, când “U” o va întâlni pe FC Braşov.

Programul:

1-2 octombrie:

OPEN DAY – Noul stadion ION MOINA

8 octombrie:

SCORPIONS
VOLTAJ
SEMNAL M
SENSOR ȘI GRIGORE LEȘE

9 octombrie:

SMOKIE
SMILEY
PASĂREA COLIBRI
LOREDANA ȘI AGURIDA
HORIA BRENCIU & HB ORCHESTRA

11 octombrie:

“U” CLUJ – Kuban Krasnodar ora neanunțată încă

15 octombrie:

“U” CLUJ – FC BRAȘOV oră neanunțată încă

 

În același timp conducătorii Universității Cluj Napoca lucrează intens pentru pregătirea evenimentelor din următoarea perioadă. Se lucrează înclusiv la prețurile biletelor, abonamentelor și pachetelor destinate studenților și familiilor.

Pentru cei care doresc să participe la aceste evenimente se pot achiziționa deja bilete pentru cele 2 zile de concerte pe: myticket.ro

Am creat pe Facebook un eveniment dedicat acestui eveniment pentru toti cei vor să participe la această Sărbătoare a Sportului Clujean, și care au informații sau noutăți despre inaugurarea noului stadion al echipei CLUJULUI – “U” CLUJ NAPOCA!

 Mama te iubesc dar nu ca pe “U” !

HAIDE “U” !

 

p.s despre răutățile unora nu am nimic de spus doar atât: 11 septembrie 2001 versus 11 octombrie 2011 Cluj-Napoca, daca cei din deal vor juca pe stadionul unde “U” CLUJ joacă de peste 100 de ani atunci ce a fost în 11 septembrie 2001 în SUA a fost doar un fum. Sper ca politicul să țină cont cel puțin de această dată cu iubitorii sportului clujean pentru a nu asista la lupte cum nu s-au mai văzut în lume pentru un stadion! NUMAI “U” CLUJ ALE! Tot pe această cale rog pe cei de la Federația Română de Fotbal să-l declare pe impostorul Paskakany persona non grata deoarece nu este fair play și știe doar să provoace și șantajeze! Iubirea nu se poate cumpăra dl. paskakany! Vă doresc o agonie plăcută și sper să nu muriți de ciudă că “U” CLUJ  încă există și va exista în continuare până când mai există sânge de dac și roman în TRANSILVANIA! AMIN!

Alte informații mai detaliate despre acest aspect le puteți găsi  în interviul acordat celor de la Gazeta Sporturilor de către istoricul Dan Bodea –Istoricul Gheorghe Bodea explică de ce doar “U” ar trebui să joace pe Cluj Arena: “Politicul să asculte sufletul oamenilor”

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alin

Scz dar nu se compară stadionul nostru cu cel din București, acela chiar e un stadion adevărat.