Fuck the system

Medic urolog cu palmaresul unui criminal in serie

Un medic din Targu Mures, cu toate ca se judeca de sapte ani pentru omor din culpa, opereaza in continuare. Colegiul Medicilor admite ca medicul, cu statut de profesor universitar, are peste 12 pacienti decedati postoperator, insa accepta decizia Comisiei de disciplina care il considera nevinovat. 

Imaginea principala

Colegiul Medicilor nu da sanctiuni nici chiar pentru medici cu 12 pacienti morti din cauze nedeterminate. La Clinica de Urologie din Targu Mures, conf. dr. Radu Boja opereaza inca, desi este judecat pentru ucidere din culpa in cazul a doi pacienti.

Dintr-un raport al Colegiului Medicilor din Targu Mures rezulta ca dr. Boja are cel putin 12 pacienti morti din cauza hemoragiilor postoperatorii, printre care un copil in varsta de sase ani si o tanara de 29 de ani, Loredana Guta, decedati in urma cu opt, respectiv sapte ani. In ambele cazuri, instantele ezita de atunci sa ia o decizie, dupa ce Colegiul Medicilor nu l-a sanctionat in nici un fel pe medicul urolog.

Astfel, la dosarul cazului Loredanei Guta apar numeroase declaratii ale medicilor si asistentilor din spital, fie ca acestia fac sau nu parte din echipa medicala care il asista pe dr. Boja in interventii. Declaratiile contin uneori informatii imprecise, existand contradictii in privinta datei in care a decedat pacienta, insa cadrele medicale incearca sa explice motivul pentru care tanara a fost lasata nesupravegheata timp de mai multe ore de catre medici.

“Cazul acesta nu a ajuns in atentia comisiei superioare a Colegiului Medicilor, fiind anchetat numai de catre o comisie judeteana, iar decizia acestei comisii si decizia instantei sunt suverane in aceste situatii. Nu stiu de ce s-a mentionat in raportul comisiei faptul ca medicul a mai avut 12 decese de acest fel si nici daca acesta este un numar mare sau nesemnificativ.

12 pacienti morti pot fi putini, in functie de indicele de dificultate al cazurilor tratate”, ne-a declarat presedintele Colegiului Medicilor, dr. Vasile Astarastoaie.

Totodata, din rapoartele medicilor specialisti, care au analizat cazul, a rezultat faptul ca Loredana Guta n-ar fi decedat din cauza afectiunilor care au dus-o la operatie, cauza mortii fiind strict legata de hemoragia postoperatorie.

Citeste articolul integral in Gardianul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments