Auto & Moto

PININFARINA ROLLS-ROYCE HYPERION – LIMUZINA INSPIRATĂ DIN STILUL ANILOR `30

Colecţionarul de automobile Rolland Hall i-a provocat pe designerii de la Pininfarina, propunându-le să realizeze un automobil care să amintească de somptuasele limuzine ale anilor 1930, anunţă Worldcarfans.com. Hyperion a fost construit pe baza platformei unui Rolls-Royce Phantom, deţinut de Hall.

Scaunele din spate au fost îndepărtate, oferind astfel un plus de 400 de milimetri în lungime, şoferul fiind principalul beneficiar al spaţiului creat. Italienii de la Pininfarina au extins acoperişul, partea posterioară a maşinii fiind implicit scurtată ca urmare a acestei măsuri. Decizia a fost luată pentru a reproduce cât mai exact designul maşinilor de dinanitea războiului.

Grila Rolls-Royce a fost păstrată dar are o poziţie uşor înclinată, pentru o mai bună aerodinamică. De cele două părţi ale grilei se pot observa farurile Bixenon cu tehnologia LED.

Caroseria este aproape în totalitate din fibră de carbon, doar uşile fiind fabricate din lemn masiv de către manufacturieri specializaţi în construcţia iahturilor de lux.

La interior, pe bordul maşinii, se remarcă un ceas în stilul anului 1945, conceput de către Girard-Perregaux special pentru Hyperion. Partea mecanică a elegantului Hyperion nu a fost modificată.

Fotografii: Worldcarfans.com

Antena3.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Zain Khan

Wonderful illustrated information. I thank you about that. No doubt it will be very useful for my future projects. Would like to see some other posts on the same subject! inchirieri limuzine bucuresti: http://www.marian-limuzinebucuresti.ro/