Fuck the system

Nici sa mori nu mai poti in Romania

corp_sectiune_gen_rmnScandalul de zilele astea cu căpățânile de la IML Cluj mi-a stârnit curiozitatea să aflu mai multe despre cum a fost posibil așa ceva. Cum am vizitat și eu astfel de locuri și de la noi dar și la expoziții din afară, pasionat fiind de tot ce ține partea umană, nu pot zice că e ceva rău că se fac cercetări pe cadavre, dar depinde cum..iar ajungem la etică. Dacă cineva își donează corpul pentru acest scop sunt de acord, la fel cum s-a întâmplat și în cazul expoziției The real human body , dar dacă cineva nu-și dă acordul? Cu ce drept cineva poate să ciopârțească un cadavru al unui OM poate fără școală, care nu știe să citească toate legile idioate care apar la noi?

Uite că la noi se poate. Cică există o lege tembelă după părerea mea, Legea nr. 104 / 2003, care spune așa la “CAPITOLUL V – Folosirea cadavrelor în scop didactic şi ştiinţific şi prelevarea de ţesuturi şi organe de la cadavre
Art. 19. − Catedrele de anatomie, de anatomie patologică şi serviciile de prosecturi şi anatomie patologică pot prelua cadavre în scop didactic şi ştiinţific în următoarele situaţii:
c) cadavrele nerevendicate într-o perioadă mai mare de 10 zile după deces sau cele fără aparţinători sunt preluate de serviciile pentru exploatarea cadavrelor ale catedrelor de anatomie, în baza unor norme comune stabilite de spitale şi senatul instituţiilor de învăţământ superior medical uman”!

Adică cum dacă unul moare și nu mai are urmași e automat băgat la ciopârțit? Dacă unul are un accident de mașină sau de altă natură, nu mai are acte la el, nu se fac cercetări amănunțite pentru a afla cine este..după 10 zile statul român plătit din taxele românilor te bagă la ciopârțit, faină recunoștință primesc unii cetățeni români..

Din păcate nu mai poți nici să mori normal în România că ești material didactic după 10 zile că așa vrea sistemul.  Nu credeam că o să ajung să-mi doresc să nu mor în România.. Acum am înțeles de ce nu ne vrea Europa în Schengen, păi mor străinii pe aici și rapid ajung să fie ciopârțiți, cine și-ar dori un astfel de tratament democratic?!

RIP România sau e decapitată deja că nu are stăpân?

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
cercel

Ar trebui sa facem din nou o revolutie sa scapam de astia!