Advertising

Pana la ce varsta se pot folosi scaunele auto pentru copii?

bebelas_scaun_copii_cuibus_blog_transilvaniaUna din cele mai mari preocupari ale parintilor, atunci cand vine vorba de copii- este cea de a pastra siguranta acestora, atunci cand se calatoreste cu masina. In fiecare an de zile, mii de copii sunt raniti grav in urma accidentelor de masina. De aceea, scaunele auto pentru copii sunt cele mai potrivite pentru a pastra siguranta celor mici. Insa, cu atat de multe optiuni disponibile pe piata, parintii intalnesc dificultati in alegerea celui mai bun si mai sigur scaun de masina.

Asadar, alegerea modelului de scaun de masina pentru copii este una destul de dificila, insa, daca se iau in considerare o serie de factori- printre care varsta si greutatea copilului, dar si modelul vehiculului condus- lucrurile ar putea sa se simplifice semnificativ.

Pana la ce varsta trebuie utilizat scaunul auto?

Siguranta celui mic este cel mai important lucru pentru parinti, iar calatoria cu masina trebuie sa primeasca un grad mai ridicat de atentie: pe scurt, pentru un maxim de siguranta, copilul ar trebui sa stea in scaunul special pentru masina cat mai mult timp posibil, atat timp cat cel mic se simte inca confortabil in scaun.

Cate modele de scaune exista?

  1. Scaune asezate cu spatele

– De la nastere- pana la varsta de 12 luni- copilul ce are o varsta mai mica de un an, trebuie sa calatoreasca, intotdeauna, intr-un scaun de masina special, care sta asezat cu spatele la sensul de mers al masinii. In plus, astfel de scaune permit parintilor o mai buna protectie a copilului.

– De la 1 pana la 3 ani- indicat ar fi ca micutul sa stea cat mai mult timp posibil intr-un scaun de masina de acest gen, deoarece acesta este locul perfect care ofera conditii de maxima siguranta celui mic.

  1. Scaune asezate cu fata

– de la 4 pana la 7 ani- scaunele auto pentru copii mentin siguranta acestuia, chiar si la o varsta mai mare. In plus, parintii trebuie sa asigure copilul in scaun, folosindu-se de centurile masinii, dar si cele ce vin insotite odata cu scaunul. De asemenea, scaunul auto ar trebui sa fie purtat pana la limita permisa de producatorul de scaun, dar si cea impusa de lege.

– de la 8 pana la 12 ani- in general, legea din Romania nu mai cere scaun pentru copil atunci cand se calatoreste cu masina insa, pentru siguranta copilului, se recomanda utilizarea unui inaltator pentru copil, suficient de mare incat sa incapa cel mic, dar sa poata fi si asigurat cu ajutorul centurilor.

Oricare ar fi varsta copilului, parintii trebuie sa ii ofere siguranta celui mic atunci cand se afla in trafic, chiar din primele momente. Bebelas.ro este compania care ofera scaune auto copii pentru diverse varste, alaturi de accesorii auto care asigura o calatorie atat comoda, cat si sigura pentru copii si parinti. Cu toate acestea, parintii trebuie sa tina cont de un singur lucru: indiferent de cat de mare este copilul, acesta trebuie sa calatoreasca, in continuare, pe bancheta din spate.

De ce trebuie tinut cont?

– Parintii trebuie sa fie un model bun pentru copilul lor- se recomanda utilizarea centurilor de siguranta intotdeauna;

– de asemenea, parintii trebuie sa se asigure ca folosesc scaunul auto cel mai potrivit pentru dimensiunea copilului- odata ce scaunul este pe masura micutului, se reduce agitatia si plansetele copilului;

– se recomanda citirea, cu atentie, a instructiunilor producatorului de scaun auto..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments