Advertising

Pensule pentru pictura

pensule_pictura_online_cuibus_blog_transilvaniaPensula este bagheta magica si cel mai iubit instrument folosit de catre un pictor. Insa chiar si asa, de foarte multe ori, importanta acestora este uitata fiind vazute doar ca niste ustensile folosite la aplicarea vopselei. De obicei, cea mai mare atentie este indreptata catre culori, insa si ustensilele sunt la fel de importante iar alegerea acestora trebuie facuta cu la fel de multa atentie.
Fiecare tip de pensule  pictura este recomandat pentru o anumita metoda de lucru. Asadar, sunt pensule sintetice, pensule cu par  de porc sau zibelina, cu par dur sau moale, pensule rotunde, plate sau filbert. In cazul in care nu stiti exact ce pensula este potrivita pentru lucrarea pe care o realizati, nu va ramane decat sa va informati si sa testati.
Un lucru foarte important de care trebuie sa tineti cont indiferent de materialele de pictura pe care le cumparati, este calitatea. Rezultatul final tine foarte mult de calitatea materialelor folosite.
Atunci cand este vorba de alegerea pensulelor va trebui sa tineti cont si de tipul de vopsea pe care il folositi. Asadar, daca alegeti  pensule pentru vopsele acrilice trebuie sa aveti in vedere efectul pe care doriti sa-l obtineti. Pensulele cu peri aspri vor lasa urme vizibile pe pictura, cu mai multe rezultate texturale, in timp ce pensulele cu peri moi vor da un aspect mai fin. Pensulele pentru acrilice vin in diverse forme si marimi. Forma si dimensiunile pensulelor pe care le alegeti pentru a lucra, depind in principal de detaliile pe care doriti sa le obtineti. Exista numeroase tipuri de pensule pentru pictat, fiecare tip fiind destinat pentru utilizari diferite.
Pentru picturile in ulei aveti nevoie de pensule cu peri grosi iar pentru acuarele aveti nevoie de o pensula moale, deoarece mediul este foarte fluid.
Este foarte important ca dupa fiecare utilizare sa curatati pensulele in mod corespunzator, mai ales daca nu doriti sa investiti continuu in acestea.
Cu toate acestea, indiferent de experienta, talent sau dorinta, nu trebuie decat sa experimentati pana cand o sa fiti  multumiti de ceea ce ati reusit sa faceti. Nu putem spune ca este simplu sa pictezi, insa nici greu, trebuie doar sa va inarmati cu rabdare, sa aveti timpul necesar si materialele potrivite pentru a realiza o adevarata opera de arta..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments