Profil de U-ist – Gelu Radu

Gelu_Radu_foto_Rus_DanielGelu Radu nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare pentru clujeni și în special pentru U-iști. Pe scurt este un Ziarist, Regizor, Webmaster, Tătic, U-ist ș.a. din Cluj-Napoca. Este unul dintre inițiatorii proiectului ucluj.ro, un site dedicat Sepcilor Roșii = Suporterii Unici ai Universității Cluj.
1. Pentru început zi-mi te rog câteva lucruri despre tine…

Gelu: Sincer, nu prea am cu ce mă lăuda, sunt unul din cei mulţi. Am fost dus la stadion încă dinainte să pot umbla şi sper să se întâmple la fel şi după ce nu voi mai putea merge pe picioarele mele.

 

2. Zi-mi mai exact ce este “ucluj.ro” și cum a început acest proiect?

Gelu: ucluj.ro a fost, este şi sper să rămână site-ul suporterilor Universităţii Cluj. El a fost creat pentru a umple un gol existent în spaţiul virtual şi va continua să existe până în momentul în care simt că îşi va pierde identitatea. ucluj.ro este, la fel ca „U”, doar o idee.
3. Poți să-mi dai câteva date statistice despre cum a evoluat site-ul vostru de la început până în prezent? Din câte știu este cel mai citit site dedicat suporterilor unei echipe din România – Universitatea Cluj eliminând oile. Este adevărat?

Gelu: Este de câţiva ani buni cel mai urmărit site al suporterilor unei echipe româneşti, suntem chiar şi peste oi la acest capitol. Suntem întrecuţi doar de site-ul oficial al behăitoarelor, dar asta nu ne deranjează, pentru că aici vorbim de două lucruri diferite. Cum, de exemplu, nu poţi compara „Oda bucuriei” cu o manea ordinară. Mă bucură, în schimb, că site-ul ucluj.ro este în permanentă creştere. Primul milion de vizitatori l-am înregistrat abia după patru ani de existenţă, dar acum consemnăm cam 1,5 milioane de accesări anual. Mereu mi-am făcut griji că nu o să ne putem ridica la nivelul aşteptărilor celor care ne accesează cu drag, dar echipa care m-a ajutat şi a pus sufletul a fost mereu la înălţime.

Haide_U_Gelu_Radu

4. Care este feedback-ul din partea celor care văd ce faci pentru ucluj.ro și ce te motivează să mergi mai departe?

Gelu: Sunt de părere că trebuie să continuăm să menţinem în viaţă acest site şi dacă ar rămâne un singur cititor care ne apreciază. Nu am un motiv anume pentru care mă încăpăţânez să lupt, probabil că ăsta mi-a fost destinul.

 

5. La ce proiecte lucrezi în prezent?

Gelu: În afară de ucluj.ro mai îmi consum energia în realizarea primului film 3D românesc. Cu un pic de noroc îl vom putea lansa în această toamnă.
6. Cum ucluj.ro nu e o afacere online, cum reușiți să acoperiți costurile legate de mentenanță, găzduire ș.a.?

Gelu: În primii 7 ani de existenţă, ucluj.ro a mers mult pe minus. În ultimii doi ani, însă, au apărut 2-3 suporteri care ne ajută să plătim cheltuielile de care vorbeai. Sigur, mă gândesc mereu la o dezvoltare a site-ului, dar încă nu ne permitem financiar acest lucru.

Ucluj.ro_gelu_radu

7. Unde ai întâlnit cei mai frumoși/calzi suporteri în deplasările tale cu ucluj.ro?

Gelu: Suporteri frumoşi am întâlnit doar pe „Ion Moina” şi în sala „Horia Demian”.

 

8. Având în vedere că vei părăsi țara ce se va întâmpla cu site-ul?

Gelu: Site-ul va continua să existe atât timp cât vor fi fani interesaţi să-l acceseze. Distanţa nu e neapărat un obstacol. Poţi iubi Universitatea la fel de mult şi din Cluj şi de pe Marte.

 

9. Care sunt principalele motive care te-au determinat să părăsești țara? Te gândești la o revenire într-o bună zi?

Gelu: Nu exclud o revenire. Dar copiii mei cred că merită o şansă să se dezvolte într-o societate civilizată. Să crească având acces la un sistem medical şi de învăţământ normal. Să fie respectaţi pentru ceea ce sunt şi să se integreze în societate fără să fie nevoiţi să dea şpăgi în stânga şi în dreapta. E posibil să nu reuşesc departe de ţară, dar vreau să dorm liniştit că am încercat.

 

10. Care crezi că ar fi soluțiile care ar trebui aplicate la noi pentru a avea o viață normală și un sport curat?

Gelu: E o cauză pierdută, nu cred că va exista aşa ceva vreodată.

 

11. Care este băutura ta favorită (Bere/vin) și dacă ai niște mărci preferate?

Gelu: Rareori beau alcool. Prefer sucurile naturale.

 

12.  Care este mâncarea ta favorită?

Gelu: Cea pe care nu am încercat-o încă. Am avut tangenţe cu bucătării din întreaga lume şi în fiecare am găsit ceva care să mă atragă.
13. Citatul tău favorit după care-ţi ghidezi viaţa dacă ai așa ceva?

Gelu: «„U” a fost şi trebuie să rămână o idee». A spus-o istoricul Gheorghe Bodea, unul din puţinii oameni care m-au învăţat enorm.

unica_iubire_universitatea_cluj_gelu_radu

14. Un mesaj de final pentru suporterii Universității Cluj?

Gelu: Îmi permit să îl plagiez puţin pe Regele Mihai şi să îi rog să nu considere Universitatea o moştenire de la părinţi, ci un simbol pe care l-am împrumutat de la copiii noştri.

LC> În încheiere vreau să-ți mulțumesc pentru acest interviu online și îți doresc multă Baftă pe noile meleaguri și sper să ne revedem cu bine pe Dr. Mircea Luca la un meci cu casa închisă sau prin alte țări.

(Visited 79 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] o noua carte de bucate a la Cluj. Cunoscut pentru activitatea de jurnalist, de regizor si de fan “U” Cluj, Gelu Radu face furori de ceva vreme ca blogger culinar. Mai mult decat atat, […]

Nick_65

Frumos interviu! Incotro, Maresale? Vii cumva in “Artzaria”? Te astept!

Bogdan, California

Lucian,
Minunata idee si frumos cadou. Iti multumesc. Nu faci unul si cu…elevu’?

Bogdan, California

Da, da’ daca l-ai suparat cu ceva ala esti…
Ce mai faci? Tot la Cesena?