Externe,  Industria Alimentara

Robotul Bucatar

Sursa foto & info – momentummachines.com/

Dacă e criză atunci trebuie să reducem anumite costuri ar zice americanii „inteligenti”, în special cei care au creat această criză artificial. Niște americani inventivi au creat o linie de producție pentru producția de hamburger pentru a reduce costurile de producție. Acest utilaj face totul, coace chiflele, le feliază și realizează și restul operațiilor necesare pentru a obține un hamburger într-un timp scurt și de o calitate industrială.. Acest utilaj se numește Momentum Machines, ultima idee de la Sillicon Valley, și este un prototip de robot-bucătar pentru fast-food-uri.

Americanii speră că acest concept va revoluționa industria fast-food și vor mânca produse neatinse de om. Dacă un hamburger de o calitate îndoielnică a ajuns să coste câțiva cenți, oare cât va costa acest produs industrial? Cred că se poate da gratuit pentru toți americanii și toți vor fi fericiți și cu 200 kg în plus. Creatorii acestui robot estimează că se vor realiza economii anuale de 9 miliarde de dolari în sectorul fast-food. Nu zic nu, dar calitatea scade proporțional cu robotizarea. Acest robot-bucătar ocupă doar 24 mp și poate să producă pâna la 360 de hamburgheri pe oră și cică gătește mai bine decât bucătarii, eu personal mă îndoiesc așa cum se poate vedea și-n fotografiile oficiale chifla e arsă, hamburgherul nu e făcut cum trebuie.. Dar pentru ei mc-ul, big burger și alte mărci cunoscute oferă o calitate slabă la un preț uriaș și sunt fericiți că au produse de calitate:)). Dar vorba aceea nu e prost cine cere, e prost cine dă bani pe aceste produse de proastă calitate. Costurile de întreținere ale robotului-bucătar nu se cunosc, dar acest utilaj a fost finanțat printr-un start-up de Lemnos Lab din San Francisco cu 50.000$. Voi ce ziceți cu banii ăștia nu se pot plăti 15-20 de bucătari care să face niște produse de calitate și o producție mai mare. Eu cred că 20 de oameni pot să producă mai mult, calitativ mult mai ok și costuri de producție mai mici, doar că e util să crească șomajul și oamenii să nu mai aibă locuri de muncă, asta e politica sănătoasă a americanilor.  Voi ce ziceți? Preferați un produs industrial de o calitate scăzută sau unul realizat de bucătari chiar dacă timpul de producție ar fi puțin mai lung dar mult mai gustos? Eu merg pe varianta 2. Goana după bani e mare indiferent de ce se vinde, din păcate.

Mai multe detalii despre acest bucătar robot găsiți pe momentummachines.com/

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ilinca

E tare rau ca cineva sa-ti prepare automat cate ceva de-ale gurii. Mancarica mereu :X