Shop-Einstal

shop_einstal_cuibus_blog_transilvaniaÎn vara anului trecut am decis să montez un aparat de aer condiționat la mine în apartament. Procesul a fost simplu, comanda am facut-o la shop-einstal.ro iar de montarea lui s-a ocupat un prieten priceput la toate. Ideea mea a fost că, o să mă pot folosi de el și vara și iarna, făcându-mi într-un timp record temperatura dorită.
Desigur, mi-am asumat niște riscuri luând această decizie datorită efectelor nocive ale acestuia dar aerul condiționat nu trebuie folosit în exces iar setarea ideală a acestuia este de 25 de grade Celsius.
Aerul condiționat utilizat în execs poate dăuna organismului aducând cu sine probleme ale căilor respiratorii, iritare a ochilor, dureri de gât și bineințeles predispoziții ridicate la răceli, gripe sau alte astfel de afecțiuni. Studiile realizate pe subiecți care au folosit aerul condiționat au arătat faptul că expunerea corpului la o temperatură mai mare sau mai mică de intrevalul 24-25 de grade celsius poate provoca o stare de stres organismului. Un alt studiu a demonstrat faptul că filtrul de aer al aerului condiționat poate provoca pătrunderea și răspândirea rapidă a microogranismelor și a altor particule care ne pot afecta sănătatea. Astfel, cel mai indicat ar fi curățarea acestora periodic.
Printre avantajele deținerii unui aparat de aer condiționat se numără următoarele:
– Aerul condiționat îmbunătățește calitatea aerului din încăpere
– Crează confort și ajută la eliminarea alegenilor din mediul exterior
– Scade riscul de deshidratare a adulților și a bebelușilor
– Ajută la răcorirea unei camere foarte călduroase reducând riscul morții subite întâlnit la sugari
– Umiditatea ridicată dintr-o încăpere reduce riscul de apariții ale iritațiilor pielii bebelușilor
– O temeratură scăzută poate diminua aparția paraziților și a insectelor
Evident, există și alte dezavantaje față de cele prezentate mai sus, iar dintre cele mai întâlnite se numără: durerile de cap, nevralgiile, dureri de articulații, otită, dureri de spate etc. Tot aerul condiționat poate amplifica afecțiunile oculare sau poate cauza reacții alergice.
Un dezavantaj surprinzător și poate paradoxal este acela că, aerul condiționat poate să îngrașe. Un studiu recent efectuat în America arată faptul că aerul condiționat este unul din factorii care provoacă obezitatea. Procesul se explică cam așa: folosirea intesă a unor astfel de aparate acasă și la locul de muncă, le creează un confort termic, peste tot temperatura este aceeași iar asta îi determină pe oameni să consume cât mai puțină energie pentru încălzirea sau răcirea organismului. Statisticile efectuate în acest sens arată că in Sudul Statelor Unite este înregistrată cea mai mare rată a obezității iar folosirea sistemelor de aer condiționat a crescut în ultimii 10 ani de la 37% la 70%.

(Visited 26 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments