Votul si hartia igienica

yalo17maytoiletÎn ultima perioadă românii au luat-o razna de tot. Se laudă mulți că vor o schimbare, vor democrație adevărată, vor să fie respectate legile ș.a.m.d, dar tocmai acești buni români nu înțeleg democrația! iliescu, constantinescu, bășinescu au adus schimbarea?!! DREAM ON! Democrația este în traducere literală „conducere de către popor”, și provine din grecescul δημοκρατία – demokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere”, și este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii. De esența democrației moderne ține respectarea drepturilor omului (egalitatea în fața legii, dreptul la opinie etc.), pluripartidismul, limitarea și separarea puterilor în stat. Abraham Lincoln definea democrația ca fiind guvernarea “oamenilor de către oameni și pentru oameni”.

În România democrația este înțelească ca fiind acel sistem în care omul face ce vrea și gata…nu respectă legi, nu se respectă pe el și nici pe ceilalți semeni de lângă el. Din păcate și în așa zisa campanie electorală românii nu s-au respectat și totul a fost un circ ieftin, la tv, în piață și-n toată mass media în general. Ce e mai trist este că românul nu înțelege că într-o democrație sănătoasă toți respectă legea!

Legea supremă în stat, Constituția României, ne spune următoarele:

“ARTICOLUL 81: Alegerea Preşedintelui

(1) Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.”

Deci votul este secret și liber exprimat!!! Voi ce faceți? Întrebați pe toată lumea pe cine votați, apoi vă lăudați că voi sunteți mai “jmecheri” și votați cu x sau y că e mai bun..așa ceva nu există în nici o democrație sănătoasă. Nicăieri în Europa nu există circul de la noi, iar întâmplarea a făcut să fiu în diverse locații când au fost alegeri și nu am văzut isteria care a fost la noi.

cur_papir_importanta_votului_vote-toilet_cuibus_blog_transilvaniaDragi români când întrebați pe cineva cu cine votează este ca și cum ați întreba ce hârtie igienică folosește la budă. Chiar vă interesează acest lucru? Este o chestie de bun simț să nu te bagi în opțiunile personale. Dacă tu folosești “cur papir roz bombon cu picățele”, chiar nu mă interesează și nici pe tine nu ar trebui să te intereseze acest lucru!!! Mergi la vot dacă vrei și votează cu cine vrei și gata.

Oricum cine crede că prin vot se poate schimba ceva e naiv, nicăieri în lume marile schimbări nu s-au făcut la urne!  Rezultatele alegerilor s-au discutat (aranjat) la Washington și Bruxelles, iar câștigătorii se știu deja.

 

Vă las să urmăriți câteva exemple interesante din “democrație”:

În aceste zile o altă revoluție democratică a avut loc în direct. În Burkina Faso! Vă aduce aminte de ceva? Hmm…

revolutia_la_televizor_89_lovitura_de_catifea_manipulari_pentru_prosti_revolutie_burkina_faso

Urmăți și aceste interviuri până la capăt!

 

Închei cu citatul lui Mark Twain:

voting_mark_twain_importanta_votului_cuibus_blog_transilvania

 

fonduri_populatie_mafie_guvernantiNoi să fim sănătoși și să-i ignorăm pe acești politruci care niciodată nu o să se ocupe de binele oamenilor!
Respectul aduce respect! Dacă voi nu vă respectați pe voi, nici politicienii sau alții nu vă vor respecta pe voi!
Dacă vreți schimbare în primul rând trebuie să vă schimbai voi, să fim OAMENI, iar apoi puterea exemplului va aduce mai mult bine în societate decât orice altă acțiune!

(Visited 16 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments