T0 pentru România

Nu am scris nimic despre tragedia de la Clubul Colectiv din respect pentru cei care și-au pierdut viața acolo. Nu știu dacă a fost neglijență, reavoință sau ceva premeditat, acest lucru contează mai puțin în acest moment, iar timpul va scoate la suprafață adevărul. Din păcate doliul național a fost puțin înțeles de către majoritatea românilor și mesajul Oanei Pellea sau a altor personalități în această direcție a fost ignorat. Tăcerea este cel mai bun “mesaj” în asemenea momente dramatice. Urmează zile negre pentru părinți, prieteni și cunoștințe ale celor decedați,  având în vedere că de astăzi încep înmormântările pentru unii, iar alții continuă lupta pentru supraviețuire sau recuperare.

Dar noi ceilalți ce vom face?  Vom face o mică donație și ne vom îmbăta cu apă rece că ne-am implicat, iar apoi fiecare își va continua viața în ignoranță ca și cum nu s-a întâmplat nimic? Oare chiar nu putem intra pe făgașul normalității și să fim buni tot timpul nu doar 3 zile?  De ce donăm sânge doar când se face mare tam tam sau e vreo tragedie?  De ce nu putem ajuta familiile care au probleme tot timpul și nu doar când sunt mediatizate?  De ce nu ne uităm în jur și să luăm atitudine când trebuie,  nu când nu se mai poate sau există pierderi de vieți omenești.. Acțiunile noastre trebuie să fie coordonate de facebook și televiziuni?  Chiar nu mai avem conștiință să fim Oameni Adevărați și ne comportăm ca niște sclavi care aleargă non stop după bani, funcții și alte nimicuri care nu ne aduc nici o satisfacție de valoare, facem totul doar să ne mulțumim Ego-ul? Sper ca după acest eveniment tragic să existe un T0 pentru România și să o luăm pe un alt drum,  să ne respectăm mai mult pe noi și implicit pe cei de lângă noi,  și să nu mai băgăm capul în nisip când vedem alți semeni care încalcă cu nonșalanță legile, care din păcate ne pot afecta pe noi sau pe cei de lângă noi. Toți avem dreptul și obligația de a lupta pentru dreptate și fericire! Sper să existe un T0 = O Revoluție a conștiinței românilor! Dacă vrem să fim liberi, trebuie să învăţăm să ne respectăm pe noi și apoi să respectăm regulile de bun simț. Protestele și demisiile nu au nici o valoare dacă noi nu ne vom schimba conștiința!

 

Mai jos repun manifestul indignaților care trebuie recitit de fiecare român având în vedere că în 9 decembrie este Ziua Internațională Anticorupție.

DSC1264Noi suntem oameni obişnuiţi. Noi suntem ca tine: oameni, care se trezesc în fiecare dimineaţă pentru a studia, lucra sau a găsi un loc de muncă, oameni care au familie şi prieteni. Oameni, care muncesc din greu în fiecare zi pentru a oferi un viitor mai bun pentru cei din jurul nostru.

Unii dintre noi ne considerăm progresivi, alții conservatori. Unii dintre noi sunt credincioşi, alții nu. Unii dintre noi au definit în mod clar ideologile lor, alții sunt apolitici, dar toţi suntem în îngrijorați şi furioși cu privire la perspectivele politice, economice şi sociale pe care le vedem în jurul nostru: corupţia politicienilor actuali, oameni de afaceri, bancheri, lăsându-ne neajutorați, fără glas.

Această situaţie a devenit normală, o suferinţă de zi cu zi, fără speranţă. Dar, dacă ne unim forţele, putem schimba acest lucru. E timpul să schimbăm lucrurile, e timpul să construim o societate mai bună împreună! Prin urmare, susţinem cu tărie că:

◦ Priorităţile oricărei societăți moderne trebuie să fie egalitatea, progresul, solidaritatea, libertatea culturii, durabilitatea şi dezvoltarea, bunăstarea şi fericirea popoarelor.

◦ Acestea sunt adevăruri inalienabile care ar trebui să fie respectete în societatea noastră: dreptul la o locuinţă, ocuparea forţei de muncă, cultură, sănătate, educaţie, participare politică, libera dezvoltare personală, precum şi drepturile consumatorilor pentru o viaţă sănătoasă şi fericită.

◦ Statutul actual al guvernului nostru și sistemul economic nu are grijă de aceste drepturi, şi de multe ori este doar un obstacol în calea progresului uman!

Democraţia aparţine poporului (demos = popor, Kratos = guvernului), ceea ce înseamnă că guvernul este format din fiecare dintre noi. Cu toate acestea, în România și în alte țări,  cea mai mare parte a clasei politice nu ascultă poporul. Politicienii ar trebui să fie vocea poporului în instituţii, facilitarea participării politice a cetăţenilor, prin canale directe, care oferă cel mai mare beneficiu pentru întreaga societate, nu să se îmbogăţească şi să prospere pe cheltuiala noastră, care participă numai la dictatura marile puteri economice şi a exploataţiei puterii printr-un bipartidism în frunte cu acronimul PP imobil & PSOE.

◦ Dorința pentru putere şi a acumulării acesteia în scurt timp, a creat inegalităţi, tensiune şi nedreptate, care duce la violenţă, pe care noi o respingem! Obsolescența şi sistemele economice nenaturale le respingem

◦ Obsolescenta şi un model economic nenatural alimentează mașina socială într-o spirală tot mai mare care se consumă prin îmbogăţirea câtorva persoane şi trimiterea celorlalți în sărăcie. Până la colaps!

◦ Scopul sistemului actual este acumularea de bani, nu în ceea ce priveşte eficienţa şi bunăstarea societăţii. Irosind resurse, distrugem planeta, crește şomajul şi consumatorul este nefericit.

◦ Cetăţenii sunt uneltele unei maşini de făcut bani și pentru a îmbogăţi o minoritate, care nu are în vedere nevoile noastre! Noi suntem anonimi, dar fără nici unul dintre noi acest lucru nu ar exista, pentru că noi conducem lumea nu acei masoni care stau ascunși.

◦ Dacă ca și societate învăţăm să nu avem încredere că viitorul nostru este spre o economie abstractă, care nu oferă beneficii pentru majoritate, putem elimina abuzul care care ne afectează pe toți.

Avem nevoie de o revoluţie etică. În loc de a plasa bani mai sus decât fiinţele umane, îi vom plasa în serviciul nostru. Noi suntem oameni, nu produse!

Pentru toate cele de mai sus sunt indignat.

Cred că se pot schimba lucrurile. Ştiu că împreună vom reuși. Cred că pot ajuta.

Ştiu că împreună putem!

 

Citiți și: Deșteaptă-te, Române! Pe tine!

Protestul e în altă parte. O interpretare utopică

„Uniți calmăm”

Klaus Iohannis a umilit „Strada”.

(Visited 14 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments