Advertising

Tot ce trebuie sa stii despre fisurile anale

Fisurile anale cauzeaza dureri severe si pot duce la sangerari, uneori chiar severe. Acestea mai sunt cunoscute si sub denumirea de ulcer anal si constau in ruperea sau fisurarea pielii sau mischiului din canalul anal.

Aceste fisuri anale pot duce, cum spuneam, la dureri foarte mari, pe langa sangerare. In majoritatea cazurilor, fisurile anale sunt ceva temporar si se pot vindeca de la sine, intr-un interval de patru pana la sase saptamani. Daca insa durerea si sangerarile sunt abundente si problema persista, este recomandat sa se caute sfatul unui specialist pentru a se administra tratament fisuri anale. In caz contrar, afectiunea devine cronica si vindecare se va face mai greu.

In Romania, una din cele mai bune clinici care se ocupa cu tratare fisuri anale, dar si alte probleme precum hemoroizi interni, externi, tromboza hemoroidala, polipi anali etc., este Proctoline. Clinica este una moderna, cu aparatura de ultima generatie si cu o expertienta de peste 25 de ani in preluarea unor astfel de cazuri.

Personalul acestei clinici este bine pregatit, fiind alesi doar medici si asistenti medicali de elita care, pe langa tratamentele eficiente, vor oferi pacientilor si sprijinul moral de care au nevoie. Clinica Proctoline are numeroase sedii in tara, in orase precum Bucuresti, Constanta, Brasov, Timisoara, Iasi, Craiova, Sibiu, Ramnicu Valcea etc.

Revenind la fisurile anale, care sunt cauzele? Cel mai adesea, fisurile anale au loc atunci cand scaunul este eliminat fortat sau este prea mare, dar si daca pacientul a prezentat un episod prelungit de diaree.

Acest lucru duce la “intinderea” peste limita a mucoasei anale. De asemenea, nasterea, introducerea in anus a anumitor corpuri, bolile inflamatorii intestinale, infectii sau, in cazuri grave, cancerul, boala Cohn sau HIV, duc la aparitia fisurilor anale.

Aceasta afectiune poata sa apara indiferent de varsta. Chiar si la copii, din cauza problemelor legate de constipatie, pot sa apara frecvent fisuri anale.

Cum pot fi tratate? In majoritatea cazurilor, cum spuneam, este o situatie temporara si se poate trata fara interventii chirurgicale. Pentru asta trebuie sa se consume multe lichide (apa, ceaiuri), mancarea trebuie sa contina multe fibre (fructe si legume proaspete), bai caldute pentru relaxarea muschilor anali, reducerea iritabilitatii si marirea debitului sangvin, aplicarea unui unguent cu lidocaina etc.

Insa, cand acestea nu functioneaza, mersul la medic este obligatoriu. In urma unui examen anoscopic (ce se efectueaza sub anestezie locala), se va stabili exact care este gravitatea situatiei. Se poate recomanda o sfincterectomie interna, aceasta fiind o interventie chirugicala usoara si eficineta in peste 95% din cazuri. La Proctoline se poate efectua aceasta interventie, cat si interventii non chirurgicale, extrem de eficiente in cazurile in care fisurile anale nu sunt cronicizate.

Totusi, pentru a evita aparitia fisurilor anale, ar fi indicat sa se tina mereu curata zona anusului prin spalarea cu apa calda si sapun cu PH neutru, evitarea constipatie prin consumarea lichidelor, consumarea fructelor si legumelor, prin efectuarea regulata a exercitiilor fizice iar, daca vorbim despre copiii foarte mici, schimbarea frecventa a scutecelor este obligatorie. Pentru mai multe informatii despre tratarea si serviciile oferite in astfel de cazuri, te poti informa pe site-ul proctoline.ro.

.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments