5 subiecte importante abordate de manualul de limba romana clasa 7 la literatura
Un manual limba romana clasa 7 este structurat pe mai multe parti, de gramatica si de literatura, fiecare venind cu propriile subcapitole. Literatura sau lectura cuprinde mai multe parti si subiecte interesante, care ajuta elevul sa poata face fata cu succes cerintelor aferente anilor de studii superiori.
Capitolul de teorite literara
Structura operelor literare este importanta si se recomanda ca elevii sa o invete foarte bine. Astfel sunt studiate structuri din textele epice, urmarind procedee prin care sunt legate anumite segmente, spatiul, timpul si metodele de caracterizare a personajelor. De asemenea sunt studiate si operele lirice pentru a determina concordanta existenta intre ideea transmisa de poezie si forma sa grafica. Utilizand aceste informatii din manualul de limba si literatura romana clasa 7 elevul invata cum sa faca comentariile literare, care ii vor fi utile atunci cand va da BAC-ul, pentru ca la Evaluarea Nationala nu se mai cer. De asemenea, toate aceste informatii ajuta elevul sa aiba o gandire structurata si sa abordeze logic orice subiect.
Studiul figurilor de stil
Figurile de stil sunt de asemenea foarte importante, ele fiind cele care ajuta elevul sa inteleaga pe deplin o opera. De asemenea, tot in clasa a 7 a se studiaza si tipul de rima existent, tipul de ritm, ritmul in general si piciorul metric. Toate aceste aspecte si detalii fac ca intelegerea textului sa fie mai usoara si in plus dezvolta imaginatia si creativitatea elevului. Odata ce a identificat figurile de stil elevul trebuie sa le interpreteze si sa discute pe baza lor, astfel incat sa ofere o explicatie pentru ceea ce autorul a vrut sa transmita.
Tipuri de texte literare
Elevului ii este introdusa notiunea de text literar popular si cult, in diverse specii si genuri. De asemenea, se discuta tot aici si despre textele nonliterare, asa cum sunt programele pentru diverse actiuni, cum ar fi mersul trenurilor, programele de la spectacole sau alte astfel de programe. Este foarte important ca elevul sa inteleaga diferenta dintre un text cult si unul care s-a transmis pe cale orala, dar si dintre un text literar si unul non literar. Manualul solicita elevilor sa creeze diverse texte nonliterare astfel incat acestia sa inteleaga ce presupune de fapt un astfel de text si cum ar trebui sa se prezinte.
Comunicare orala
Comunicarea orala este foarte importanta si de aceea este necesar ca elevul sa invete sa structureze corect textul oral. Astfel elevul invata ce este monologul, ce este dialogul si cum trebuie sa fie adaptate normele non verbale mesajului. De asemenea, elevul invata modalitatile de exprimare a preferintelor si a tuturor opiniilor in functie de interlocutor. Acest lucru ajuta foarte mult elevul sa se descurce in comunicarile ulterioare.
De asemenea, elevul invata despre comunicarea prin dialog si prin monolog si despre cum ar trebui sa faca un rezumat oral. Toate acesta se dovedesc extrem de utile deoarece elevul se va intalni de foarte multe ori de-a lungul vietii cu situatii in care trebuie sa comunice oral, spontan sau organizat si va avea chiar examene orale pe care va trebui sa le sustina.
Manualul de limba romana clasa 7 se asigura de faptul ca niciun elev care invata bine nu va avea probleme ulterior atunci cand va trebui sa se exprime in public si sa dezbata anumite subiecte sau sa faca fise de lectura si alte astfel de exercitii.
Dialogul formal si informal
In manualul de romana de clasa a 7-a elevul invata despre diferentele dintre dialogul formal si informal si despre cum ar trebui sa isi adapteze discursul in momentul in care trebuie sa comunice cu cei din jurul sau. Astfel, elevul este invatat sa se adapteze interlocutorului, lucru foarte util mai ales in viata de adult. Modul in care comunicam cu cei din jur este cel care creaza o impresie pozitiva sau negativa si este cel care ne ajuta sa ne integram in societate, motiv pentru care orice elev va trebui sa stie sa comunice atat in scris cat si oral.
Toate aceste informatii sunt special concepute pentru a fi intelese de elevii de clasa a 7-a si pentru a ii ajuta pe acestia sa se dezvolte. Ulterior studiului teoretic, exercitiile pe acest subiect ajuta elevul sa deprinda toate tehnicile de comunicare.
.
Este bine de stiut, multumesc pentru informatie!