Industria Alimentara

Bautura tip Brandy – Vecchia Romagna

Vecchia Romagna este un distilat din struguri de calitate superioară inconfundabil. Gust decis și sec, parfum aromatic și complex cu o culoare caldă și intensă. Acesta este cunoscut în toată lumea pentru calitatea sa foarte apreciată și pentru designul sticlei exclusiviste, triunghiulară. Aroma sa este unică și binențeles se servește în pahare de cristal. Se servește simplu cu gheață sau peste înghețată. Totul a început în 1820 în Bologna, unde a luat ființă Distileria Giovanni Buton. FOndatorul acesteia este Jean Bouton, a cărui familie de distilator provenea din Charente, o regiuni din Franța meridională, patria Cognac-ului. După succesul din Franța decide să se transfere în Italia, în Emilia Romagna unde terenul îi oferea struguri de calitate pentru distilatele sale. DE fapt Emilia Romagna are cam aceleași caracteristici geologice și fizice ca cele din Charente. Soiul pe care l-a ales a fost Trebbiano Bianco. Odată cu italianizarea lui are loc și schimbarea destinului și a jobului lui. Pe lângă distilatul din struguri Trebbiano produce o mare gamă de lichioruri și are un succes imediat.
În anul 1900 la Expoziția Universala de la Paris, standul Buton obține Gran Prix cu medalia de aur, cea mai mare recunoștinșă obținută în domeniul lichiorurilor. Cele mai populare erau Crema Cacao, Amaro Felsina, Coca Button. În anul 1939 distilatul din strugurii trebbiani este denumit Vecchia Romagna și este prezentat în inconfundabila sticlă triunghiulară care repezintă și astăzi una dintre caracteristicile distinctive ale acestei mărci. Ăn anul 1958 chiar și marele actor Gino Cervi făcea publicitate acestui distilat spunînd că Vecchia Romagna este brandy-ul care crează o atmosferă. În anul 1970 expansiunea continuă în San Lazzao-Ozzano Emilia unde se naște orașul brandy-urilor, 180.000 mp destinași producșiei și învechirii distilatului Vecchia Romagna. Este complexul leader din industria lichiorurilor din Italia și în domeniu este unul dintre cele 5 locații cele mai moderne din Europa. În 1999 Vecchia Romagna a consolidat succelul acestui brand intrând în grupul Montenegro, fabrica bologneză care de peste 120 de ani operează în domeniul băuturilor alcoolice din toată lumea. În prezent Vecchia Romagna, regina distilatelor, continuă și astăzi să fie fidelă istoriei dar în același timp își consolidează imaginea prin investiții continue pentru promovarea Emoțiilor Intense pe care Vecchia Romagna le oferă.
Hai Noroc!
Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial: www.vecchiaromagna.it

La noi se vinde Vecchia Romagna cu etichetă Neagră 38% vol. sticlă de 700 ml 3 ani și Vecchia Romagna cu etichetă Classica 37,2%, sticlă de 700 ml, 1 an vechime. Mai există si Vecchia Romagna Riserva 10 anni și Riserva Oro 15 anni care din păcate nu le-am văzut deocamdată pe piața din România.

Importatorul oficial pentru România este:  www.nordicimpex.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Andreii Andr

deunde cumpar si eu vechia romana

John

Salut Andrei!
Vreau sa discutam putin in legatura cu vecchia romagna. Scrie-mi un mail la adresa adorable.emotion@yahoo.com

[…] este sigilata, pret fix 40 lei ! Fara schimburi ! Sunati ca nu prea stau pe forum ! http://cuibus.ro/blog/bautura-tip-br…a-romagna.html Date de […]

Alin

Si de unde asi putea sa cumpar cognacul in romania ca am 3 zile de cand intorc netul pe dos si nu gasesc nicaieri

Alexandru Avanu

Vecchia Romagna Riserva 10 anni eticheta albastra: foarte bun! Calitate!