Auto & Moto

Noul Ferrari Monza – Prea rapid pentru a fi condus de un om

Ferrari a proiectat o maşină atât de complicată încât numai un computer ar putea să o conducă, întrucât creierul uman nu este suficient de rapid. Ferrari Monza seamănă mai mult cu o navă spaţială, decât cu o maşină. Specialistul în design Iman Maghsoudi spune că şofatul la volanul viitoarelor maşini va fi asemănător cu lucrul pe un calculator în timp ce conduci cu 200 de kilometri la oră.

Asta înseamnă că maşinile vor fi prea rapide pentru ca un om să le conducă manual, deoarece aceştia nu se pot concentra suficient. Cum oamenii nu au nici dexteritatea necesară pentru a face faţă la volanul unui asemenea bolid, computerele vor fi programate să conducă maşina în locul lor.

Telegraph.co.uk informează că, la viteze mici, “pilotul” are control absolut asupra maşinii, dar, odată ce atinge o anumită viteză predeterminată, un computer va schimba profilul aerodinamic al maşinii, pentru a minimiza fricţiunile şi pentru a exclude posibilitatea ca la cea mai mică rafală de vânt maşina să fie ridicată în aer.


Cunoscuţi pentru maşinile rapide şi desingul provocator, cei de la Ferrari au proiectat noua Monza pentru a face de râs maşinile sportive din prezent, dar deocamdată este doar o idee, una chiar scumpă pe deasupra. Originalul Ferrari Monza a făcut parte dintr-o serie de maşini scoase pe piaţă de producătorul italian la începutul anilor ’50. De ce oare se contruiesc asemenea mașini fără nici un rost și care nu sunt bune la nimic, doar să fie cumpărate de maneliști idioți care nu au pe ce arunca cu banii..

Sursa foto & info: YankoDesign.com & Antena3.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments