Advertising

Cum sa instalezi un plafon suspendat format din panouri

euromarketing_cuibus_blog_transilvaniaDaca cel mai recent proiect de renovare al tau include un plafon nou, nu intra in panica la gandul ca trebuie sa lucrezi cu ghips-carton, deasupra capului. Un plafon suspendat ofera unele avantaje reale peste cele permanente. In primul rand, conductele, tevile si cablurile ascunse in spatele unui plafon fals raman accesibile pentru reparare sau modificare. Iar in al doilea, plafoanele suspendate sunt bariere de sunet mai bune decat tavanele normale.
Iar, pentru persoanele ce le vor instala fara ajutorul profesionistilor, bonusul real este ca sunt usor de instalat, fiind nevoie de doar simple instrumente de uz casnic. Format dintr-o grila metalica care ofera suport panourilor usoare, acesta poate fi montat cu usurinta de catre cei mai multi proprietari. Daca esti ingrijorat pentru aspectul institutional pe care il pot oferi, panourile au devenit mai atractive in ultimii ani, existand acum o gama larga de modele din care poti alege.
In timp ce tavanele suspendate nu sunt pentru toata lumea sau pentru orice situatie acestea sunt extrem de utile in subsoluri si camere de la parter, cu baie deasupra. In cazul in care o scurgere apare in sistemul sanitar, un plafon suspendat poate insemna diferenta dintre reparatiile costisitoare, consumatoare de timp si o neplacere minora.
Tot ceea ce trebuie pentru un tavan este un spatiu suficient. Cerintele variaza, dar cele mai multe coduri de constructie stipuleaza o inaltime a plafonului de minim 2,5 m pentru constructiile noi. Unele coduri, cu toate acestea, permit un plafon de o inaltime mai mica in cazul in care acesta face parte dintr-un proiect de renovare, asadar este indicat sa cercetezi inainte. Vei avea nevoie de aproximativ 10 cm de spatiu intre tavanul vechi si cel nou pentru a potrivi panouri in loc si de un spatiu suplimentar de 5 cm daca intentionezi sa instalezi un sistem de iluminat fluorescent.
Alegerea unui sistem
Pasii de instalare variaza de la un producator la altul, dar nu semnificativ. Panourile tegulare Armstrong spre exemplu, au o flansa incastrata, care le permite sa iasa mai jos de grila cu aproximativ 0,6 cm. In timp ce aceste panouri sunt mai atractive, au nevoie de o taiere atenta atunci cand este nevoie de un panou mai mic.
Odata ce ai ales un pachet pentru tavan, gandeste-te la designul sistemului de suspensie. In timp ce magazinele de specialitate si comerciantii cu amanuntul vor putea sa iti ofere o lista de piese, bazata pe un desen scalat al spatiului tau, ar trebui sa ai o idee generala despre cum se vor asorta componentele, inainte de a incepe..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments