Cat de importanta e lectura de specialitate in orice meserie
Indiferent de domeniul in care activezi, este foarte cunoscut faptul ca, pentru a evolua, trebuie sa fii foarte dedicat meseriei tale, sa cauti mereu metode noi de a evolua si de a avansa, dar si de a-ti imbogati cultura generala cate putin, in fiecare zi. Personal, asa consider ca ar trebui sa procedezi in cazul in care iti doresti sa ai o cariera care sa castige chiar si respectul celor din jurul tau. Nimic nu este la voia intamplarii, sa stiti. Iar pentru a reusi sa va imbogatiti cultura generala, cea mai simpla si la indemana metoda este sa cititi, in fiecare zi, carti de specialitate, care sa se axeze intocmai pe domeniul vostru.
Cat de importanta e lectura de specialitate in orice meserie? Din proprie experienta, va spun ca este foarte importanta. Indiferent de autor, daca veti citi cateva pagini din carti care sunt pe domeniul vostru, mai mult ca sigur o sa asimilati informatii noi si pretioase cu fiecare pagina parcursa. Mai mult decat atat, daca luati in considerare sa investiti in lectura de specialitate, sa stiti ca o biblioteca personala cu astfel de carti este o binecuvantare, indiferent de domeniul in care lucrezi sau pe care iti doresti sa il urmezi, pe viitor. Cu siguranta pasionatii de citit imi vor da dreptate in acest caz.
De exemplu, un domeniu in care este foarte indicat sa citesti foarte mult este cel al sanatatii. Nursing-ul este probabil cunoscut tuturor, pentru ca asistentii medicali sunt omniprezenti in toate institutiile medicale, fie ca sunt de stat sau private. Asadar, acestia trebuie sa cunoasca foarte bine tot ce tine de buna ingrijire a celor aflati la nevoie, a celor bolnavi sau in perioada lor de recuperare, astfel incat sa le usureze durerea. Ghid de Nursing de Lucretia Titirca este un inceput bun, daca vrei sa iti imbogatesti biblioteca personala si cultura generala, in acelasi timp. Recomand acest ghid de nursing, deoarece autoarea este o figura cunoscuta in acest domeniu si are la activ peste zece astfel de lucrari de specialitate.
Mai mult decat atat, este o carte pe care o recomand si studentilor de la medicina (sau viitorilor studenti), pentru ca acest ghid face parte chiar din programele obligatorii pentru concursuri si examene, fiind extrem de bine structurat, unde sunt prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescenta. Practic, iti ofera informatii de baza usor de asimilat si de inteles – ghidul este usor de parcurs si cu siguranta este si foarte util, din punct de vedere al informatiilor pe care acesta le contine. Daca doresti sa descoperi si restul cartilor lui Lucretia Titirca, te invit cu drag sa faci acest lucru fara sa stai pe ganduri. Cu siguranta sunt carti ce iti for fi de folos si pe viitor, iar daca le vei avea in propria biblioteca, cu atat mai bine, deoarece vei fii sigur/a ca ai acces la toate informatiile de care ai nevoie si indiferent de situatie vei fii mereu in avantaj.
.