Stiinta & Sanatate

Cei 5 stalpi ai sanatatii – Dr. Philippe-Gaston Besson

cei-5-stalpi.jpg 

 

Iata, in sfarsit, o sinteza completa a viziunii Dr. Kousmine asupra sanatatii, care ne ofera, fiecaruia dintre noi, posibilitatea de gestionare a echilibrului sanatatii proprii. Cei „cinci stalpi ai sanatatii” sunt:

1.   o alimentatie sanatoasa si constienta;

2.   un aport de vitamine si suplimente alimentare;

3.   mentinerea echilibrelor biologice (mai ales echilibrul acido-bazic);

4.   igiena intestinala;

5.   un demers psihologic.

Fiecare poate deveni constient de responsabilitatea sa in gestionarea echilibrului sau de sanatate si al bolilor sale cronice. Pentru ca noi alegem modul in care gandim, ritmurile de viata, reglarea gradului nostru de activitate, sau modul in care ne gestionam timpul.

Aceasta carte ne arata cum sa actionam prin noi-insine (sau cu ajutorul medicului in cazul unei boli declarate) asupra functiei de asimilare (nutritie si respiratie), asupra functiei de regularizare (aport vitaminic si in oligoelemente), precum si asupra functiei de eliminare a corpului (igiena intestinala, dieta).

Sa iesim din litera manualului, inseamna si sa introducem dimensiunea psihologica si spirituala. Astfel, sanatatea, ca si boala, poate deveni ocaziasa ne schimbam modul de viata si sa devenim constienti de propriul potential vital.

„Daca este bine inteleasa, boala nu mai apare ca o fatalitate, ci ca o concluzie logica a unui dezechilibru de viata cauzat de surmenaj, stres, dar intotdeauna de un factor alimentar”.

Doctor Kousmine

ISBN: 978-973-145-131-2

 

Sursa PRO Editura si Tipografie 

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments