Advertising

Construirea unui terariu in 6 pasi

terarium_cuibus_blog_Transilvania_romaniaTot ceea ce aveti nevoie pentru a va construi propriul terariu este un obiect de sticla, pamant, verdeata, si un strop de creativitate pentru a transforma toate acestea intr-un peisaj in miniatura. Inainte de a incepe constructia gasiti locul potrivit in care acest accesoriu va sta. Pentru cele mai multe plante veti avea nevoie de un spatiu care sa primeasca lumina indirecta de la soare, intrucat sticla va amplifica razele solare. Este indicat sa va lasati ghidati de eticheta fiecarei plante in parte pentru a putea alege locul cel mai benefic pentru terariu.
Dupa ce v-ati decis asupra locului veti avea nevoie de urmatoarele obiecte: vas de sticla, pietre, muschi de turba sau de pamant, pamant, plante care nu cresc foarte inalte (merisor, croton, iedera, iarba aurie) si cateva unelte (lopetica pentru pamant, pensete pentru a pune plantele in interiorul vasului, foarfece, si servetele pentru curatarea sticlei).
Pasul 1: Alegeti vasul de sticla. Acesta trebuie sa fie transparent si nu colorat pentru a nu impiedica cresterea. De asemenea, trebuie sa luati in considerare gura vasului, aceasta trebuie sa fie destul de larga pentru a putea plasa toate materialele inauntru.
Pasul 2: Puneti cateva pietre pe fundul vasului. Acestea va vor ajuta sa modelati terenul in timp ce vor ajuta la drenaj si la aerisire. Stratul de pietre variaza in functie de marimea vasului.
Pasul 3: Inmuiati susbtratul pentru terariu in apa si stoarceti apoi lichidul in excess. Puneti muschii pe pietre astfel incat sa formeze o bariera care sa impiedice pamantul sa alunece printre pietre.
Pasul 4: Puneti pamant intr-un burlan si umpleti containerul cu un strat de cativa centimetri. In functie de plantele pe care le folositi alegeti si tipul de pamant. Folositi-va de etichetele plantelor pentru a alege pamantul potrivit.
Pasul 5: Plantati verdeata. Daca folositi iarba pe care ati luat-o din natura, asigurati-va intai ca nu are insecte, eventual o puteti stropi cu insecticid. Folositi foarfecele pentru a o tunde, iar cand o plantati, asigurati-va ca este presata bine pentru a evita golurile de aer. Celelalte plante le puteti planta ca si cum ar fi o gradina normala. Curatati radacina, puneti-o intr-o gaura, adaugati pamant deasupra si batatoriti usor.
Pasul 6: Udati plantele pentru a evita socul mutarii, tinand cont si de faptul ca vasele pentru teraristica nu au gauri de scurgere precum ghiveciul. Drenajul se va face prin stratul de pietre.
Intretinerea tearariumului este usoara. Pentru cele cu iarba este de ajuns un strop de apa o data la doua sau la patru saptamani. Pentru cele cu plante, urmati instructiunile de pe etichetele acestora.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments