Uncategorized

Cum va puteti face propriile lumanari

picturaonline_cuibus_blog_TransilvaniaFabricarea lumanarilor este o arta care a supravietuit multor secole. Nascuta din necesitate in jurul anului 200, aceasta a devenit un hobby foarte popular in zilele noastre. Picturaonline.ro este un magazin de unde puteti achiziona materiile necesare realizarii de lumanari precum si o gama variata de materiale pentru pictura, culori acrilice si multe alte accesorii pentru pictura, sculptura si mestesuguri.
Lumanarile pot fi decoratiuni uimitoare sau daruri surprinzatoare si pot fi create chiar de catre dumneavoastra, acasa, daca urmati pasii prezentati mai jos:
Pasul 1: Pregatiti ceara
In primul rand trebuie sa decideti ce tip de materii prime veti folosi. Exista cateva tipuri diferite de ceara din care puteti alege. Parafina este ceara traditionala folosita pentru lumanari. Este potrivita pentru incepatori intrucat se topeste repede, este ieftina si se coloreaza si parfumeaza cu usurinta. Este totusi indicat sa tineti cont de substantele emise prin arderea ei, ce pot fi iritante pentru unele persoane. Ceara din soia a devenit din ce in ce mai populara intrucat este usor de folosit si se curata repede. Este ecologica si reciclabila. De asemenea, aceasta arde mai incet decat celelalte tipuri. Ceara de albine este naturala si are calitati de purificare a aerului, insa, este dificil de parfumat sau de colorat. Puteti folosi, de asemenea, lumanari vechi sau partial utilizate. Trebuie doar sa le topiti, asa cum procedati si in celelalte cazuri.
Inainte de a incepe trebuie sa protejati locul unde veti lucra. Puneti ziare sau prosoape pe suprafetele pe care le veti folosi, pentru a nu le pata. De asemenea, puteti pastra la indemana un vas cu apa calduta si sapun.
Pasul 2: Topiti ceara
Pentru a topi ceara incalziti-o la bain-marie, pentru a nu lua foc sau a nu se evapora. Taiati ceara in bucatele, intrucat se va dizolva mai bine. Puneti ceara in vasul mai mic si lasati focul mare pentru a fierbe apa. Folositi un termometru pentru a verifica constant temperatura acesteia. Este indicat sa folositi un termometru special, intrucat ceara se curata greu. Parafina se topeste la temperaturi intre 50 and 60°C, ceara de soia intre 76.6 and 82.2°C, ceara de albine pana in 62.7°C, iar lumanarile vechi la aproximativ 85°C. In timpul topirii puteti adauga si parfumul si culorile pe care le doriti.
Pasul 3: Modelati ceara
Plasati fitilul in centru unei matrite pentru lumanari. Acesta ar trebui sa depaseasca cu cativa centimerii marginile acesteia. Puteti folosi adeziv pentru a lipi fitilul de fundul suportului, iar pentru a-l tine drept il puteti infasura in jurul unui creion pe care sa il puneti apoi deasupra matritei. Turnati apoi ceara topita in vas, si lasati sa se raceasca aproximativ 24 de ore. In final, indepartati ceara din recipient si taiati fitilul astfel incat sa ramana doar o jumatate de centimetru in afara. Lumanarea dumneavoastra este gata!.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments