Advertising,  Divertisment

Cum pot ajuta jocurile puzzle copiii sa invete

puzzle_venetia_cuibus_blog_TransilvaniaDe la puzzle-urile din lemn de odinioara la puzzle-uri digitale de astazi, un lucru ramane sigur: jocurile puzzle sunt la fel de populare ca intotdeauna. Un motiv pentru aceasta popularitate de durata ar putea fi modul in care aceste jocuri sunt create pentru a combina distractia cu provocarea. Acestea absorb copiii, necesitand concentrare si perseverenta pentru a fi finalizate.
Divertismentul nu este singurul lucru care conteaza, cu toate acestea. Majoritatea parintilor sunt in cautare de moduri distractive pentru a face invatatul amuzant pentru copiii lor, iar jucariile puzzle sunt instrumentul perfect pentru acest lucru. Exista tot felul de beneficii educationale oferite de puzzle-uri. In primul rand, acestea, indiferent de model, ajuta copiii sa isi dezvolte capacitatea de a gandi problemele. Acest lucru implica invatarea modului de a planifica si, de asemenea, le cere sa practice capacitatea de a-si aminti secvente si modele de tot felul.
Gandirea logica necesara pentru a rezolva probleme, de asemenea, inseamna a invata sa discrimineze si sa gandeasca critic. Aceste competente ofera copiilor posibilitatea de a decide daca o posibila solutie va fi corecta, iar alegerea solutiilor potrivie ajuta la construirea increderii in propriile idei.
Puzzle-urile nu sunt doar despre logica simpla, totusi. Multe jocuri pot fi rezolvate in mai multe moduri, iar procesul de rezolvare a unuia este la fel de mult despre creativitate cat si despre logica. Atunci cand un copil ramane blocat la un puzzle copii acesta trebuie sa gaseasca noi modalitati de a-l aborda. Acest lucru le cere celor mici sa vina cu propriile idei, incurajandu-i sa gandeasca creativ.
De multe ori, jocurile de puzzle cer copiilor sa isi combine abilitatile de gandire logica si creativitate cu constientizarea spatiala. Un cub Rubik, un joc de sah sau unul Sudoku solicita toate ca cei mici sa fie capabili sa inteleaga aranjamentele spatiale, precum si sa isi aminteasca modele si sa planifice din timp. Sahul si cubul Rubik, de asemenea, nu prezinta o solutie unica, ceea ce subliniaza si mai mult gandirea creativa.
Copiii foarte mici obtin un beneficiu suplimentar de la jocurile puzzle. Prin tinerea obiectelor mici si pozitionarea acestora cu precizie, acestia isi dezvolte abilitatile motorii fine. Aceste competente sunt ceea ce sta la baza capacitatii copilului de a scrie. In cele din urma, aceste jucarii invata un copil cum sa aiba rabdare si cum sa persevereze. Acestea pot necesita un timp mai mare pentru a fi finalizate, de multe ori continuand prin multe sesiuni de joc. Aceste jucarii nu sunt insa potrivite numai pentru copii, ci exista si puzzle adulti care sa puna la incercare indemanarea si gandirea celor mai in varsta..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments