Gastronomie

Musaca a la Cuibus

Musaca de cartofi a la Cuibus

Așa cum vă promiteam de curând o să postez mai multe rețete pe care le gătesc singur sau împreună cu alți prieteni. De obicei sunt rețete simple, gustoase și mai ales sănătoase.

Ingrediente:
1,2 kg de cartofi, 0,4 kg carne tocată de vițel/vită, 1 ceapă mare, 2 morcovi, 1 roșie, 0,1 kg brânză Caciotta/cașcaval Moeciu (sau altceva după preferințe), 0,05 kg diverse tipuri de brînzeturi răzuite,  0,2 l smîntîna fermentată, 2 oua, ulei de floarea soarelui sau de măsline, sare, piper negru, oregano, busuioc, mentă, dafin, cimbru, susan, 1 cană de vin roșu demisec (Sangiovese sau Fetească Neagră)

Mod de preparare

Ceapa se curăță și se taie mărunt, morcovii se răzuiesc, iar apoi se călesc împreună în ulei. Apoi se adaugă carnea, vinul, jumate de cană de apă călduță și condimentele, iar împreună se lasă la foc mic pînă se evaporă lichidele.

Între timp se pun cartofii la fiert în coajă în apă cu sare, dar să nu fie fierți de tot. Apoi se curăță și se tai e rondele de nu foarte

subțiri. Apoi într-o tavă unsă cu ulei sau unt, se pune un strat de cartofi, compoziția de carne și tot așa până terminăm ingredientele,

terminând cu un strat de cartofi.

Peste se pune 2-3 linguri de smîntîna și rondele de roșii. Deasupra se mai pune un amestec din smântână, condimente, ouă, și cașcaval ras și se dă la cuptor pentru gratinat aproximativ 30 minute la 180-220 grade. Înainte cu 3-5 minute de finalizarea coacerii se adaugă brînzeturile răzuite.

Mod de servire
Se servește în stare caldă alături  de prieteni și de un pahar de vin după gustul fiecăruia. Eu în cazul de față am consumat un pahar de Sangiovese Rubicone.

POFTĂ BUNĂ și sper să încercați și voi această rețetă ușor de făcut și cu un gust deosebit.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
retete culinare

wow, arata delicios :D pun pariu ca a fost la fel de buna pe cat arata!

Ida

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Corina

hmm..daca totusi vei incerca astept impresii :P

Corina

Delicios arata…sa incerci si cu vinete :p

Nely

Retetele de genul acesta sunt foarte gustoase exista mai multe variante, e buna si cea pe care ne-ai oferit-o. Multumim.

vic

Geniala reteta…am incercat-o si chiar pot sa spun ca e foarte delicioasa musacaua. O recomand cu incredere!