Paste cu spanac
Anul acesta s-a făcut din belşug spanacul..aşa că m-am pus să prepar niște paste cu spanac în stil italienesc. Ca majoritatea pastelor se fac repede și sunt foarte delicioase, dacă nu aveți o repulsie față de acest preparat urât în special de studenții care consumau la greu acest preparat, în cămin, atunci când rămâneau fără mâncare.
Ingrediente pentru 1 porție:
*160-250 g paste (după preferință)
*200 g (2-3 mâini) de spanac
*o ceapa
*1 ardei iute
* un catel de usturoi
*Parmezan
*ulei de măsline
La acest preparat se pot folosi cam orice fel de paste, dar mie imi place să folosesc penne sau farfalle. De data aceasta am folosit penne cu făină integrală pentru că sunt mai aromate și mai sănătoase. Mărcile pe care o recomand cu căldură sunt: Delverde, De Cecco, Garofalo și orice pastă făcută în casă.
Mod de preparare:
Spanacul se spală și se opărește pentru 5-8 minute.
În același timp într-o tigaie antiaderentă se pune uleiul de măsline și câțelul de usturoi care se frige până devine auriu. Apoi se pune o ceapă tăiată mărunt și se lasă la foc mic 5-10 minute să iasă aromele din ea. Apoi se adaugă ardeiul iute tăiat mărunt, spanacul taiat după preferință și pastele fierte al dente. Deasupra se răzuiește Parmezanul.
Poftă mare!.