Turism

Praga, orasul celor 1000 de turle

_DSC8945La trecerea dintre ani am fost cu niște prieteni într-un city break mai prelungit în Praga. Dacă sunteți iubitori de istorie, cultură, arhitectură, gastronomie, distracții, întreținere corporală ș.a. vă recomand cu căldură să vizitați acest frumos oraș. Oamenii per total nu sunt foarte diferiți de români, din contră te simți ca în Cluj-Napoca de cela mai multe ori cu diferența că se vorbește altă limbă și sunt mii și mii de turiști în zonă.

Praga este un oraș bine cunoscut din cauza Catedralei sale în stil gotic  – Sfântul Vitus, Catedrala Tyn , de asemenea, cunoscută sub numele de Biserica Sfintei Fecioare din Týn, și totodată datorită frumoaselor turnuri, turle, și biserici. Praga este capitala Republicii Cehe, care are aproximativ 1,670,000 de locuitori , și acoperă o suprafață de aproape 500 de kilometri pătrați. Pe malul de est al râului Vltava este Orasul vechi, datând din secolul al 13-lea . Catedrala Tyn este situată în Orașul Vechi , așa cum sunt Universitatea din Praga , primăria din secolul al 14-lea, și Casa Municipală. De asemenea, pe malul de est al fluviului este Orașul Nou, construit aproximativ un secol după Old Town . New Town este de fapt o secțiune industrială a Pragăi. Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

Vă recomand să nu ratați muzeul alchimiștilor, care chiar dacă nu este foarte mare sau foarte bogat în informații vă trimite într-o lume specială nu foarte îndepărtată de zilele noastre. Să nu ratați nici Castelul din Praga, Muzeul lui Kafka, Turnul cu ceas, podul lui Carol  și multe alte locații frumoase. Despre mâncare numai de bine, mi-a plăcut mult brânza cu bere, care se face ca biftecul tartar..ai la dispoziție mai multe ingrediente, brânză, boia, ceapă mârunțită, bucățele de unt, muștar și desigur 2 păhărele de 50 ml de bere bună. Chiar dacă brânza puturoasă nu e pentru toți, odată realizată alchimia ingredientelor rezultă o pastă foarte foarte delicioasă pe care o apreciază și cei care nu sunt iubitori de brânzeturi cu mucegai.

branza_cu_bere_cuibus_blog_transilvania

Singurele lucruri care nu mi-au plăcut în acest oraș au fost serviciile din anumite locații de alimentație publică, foarte turistice cei drept și superstițiile vizitatorilor, care frecau tot ce puteau și puneau bani peste tot, ca era vorba de la câini, statui cu sfinți, cruci s.a.m.d. Dacă tot am fost în orașul freacă tot a trebuit să frec și eu o statueta:))

_DSC9496

Ospătarii erau foarte agresivi în locațiile unde prețurile erau de 3-4 ori mai mari decât în majoritatea restaurantelor. Pe meniuri era scris cu litere mari că nu este inclus bacșișul în prețul produselor și ce a fost foarte urăt a fost atitudinea unor ospătari care te presau la final când achitai nota prin remarci de genul știți că nu este inclus bacșișul în preț nu? ca și cum ar vrea să pună presiune pe tine să-i dai bani. La astfel de personaje nu le-am dat nici măcar o corană deoarece au fost obraznici, în schimb la cei care și-au făcut treaba din locațiile simple le-am lăsat bacșiș cu plăcere.

Mai multe fotografii găsiți pe pagina mea de Facebook.

Mai jos puteți vedea schimbul de gardă de la Castel și un mic filmuleț de prezentare al orașului.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments