Gastronomie,  Industria Alimentara,  Sport

Soricul romanesc e cel mai tare:))

Întâmplător am văzut pe Twitter că dl. Valentin Bosioc a pus o întrebare interesată..care e alimentul cel mai bogat în proteine.

După umilele mele cunoştinţe produsele cu un conţinut mare de proteine sunt spirulina, oul, carnea etc. Bun să zicem că nu le știu pe toate că nimeni nu e atotștiutor, poate aflu ceva nou de la Dl Bosioc – Personal Trainer. Poate a apărut ceva aliment pe care nu-l cunosc eu sau profesorii pe care i-am avut prin liceu, facultate sau prin alte țări sunt depășiți. Bun, văd că toate răspunsurile date de unii Facebook-iști sunt greșite, pun și eu la mișto sperma cine știe poate au apărut și la noi cocktailurile cu spermă ca în anumite medii high level din alte țări și se încearcă o intrare mai neconvențională … hai la un cocktail și la un șoric=)). Darcică  nu e lichidul seminal..

Curios să aflu răspunsul rămân pe undă…pampam vine și răspunsul pe site-ul dl. Bosioc:

Hmm oare chiar așa o fi? Cum sunt mai Toma din fire nu cred chiar orice zboară..cer și eu o sursă, o confirmare să văd că nu e doar o caterincă de București.

Ce primesc în schimb.. răspuns de blondă (no offence) – adică răspuns cu întrebare..

 Apoi mi-a mai trimis niște linkuri slăbuțe cu tabele făcute de amatori fără nicio sursă veridică calorii.. și alt tabel noname!

Cercetătorii au o vorbă – de cele mai multe ori știința este confirmarea tradiției. Stau și mă întreb de ce oare țăranul român sau oamenii de de pe alte meleaguri nu au crescut porci pentru șoric? Că e bun, place la toată lumea..puteau foarte bine să găsească o soluție să “lungească” porcii:)) și aveam o cantitate mai mare de șoric, nu? Dar totuși porcul e crescut în principal pentru carne și slană, iar de ce mai multe ori șoricul e dat la câini sau mai gustă unii care participă la tăierea porcului..asta când era legal.

Cuvântul Aliment derivă din latinescul alimentum, care derivă din alem – a hrăni. Deci prin aliment de obicei se înțelege un produs în stare naturală sau prelucrată care conține nutrienții necesari organismului pentru supraviețuire. Deci cum nu avem fibre și carbohidrați cum bine zice dl. Valentin nu prea e bun la o dietă. Nu degeaba în Industria Alimentară șoricul e considerat un subprodus, adică un produs de calitate inferioară, produs secundar, deșeu pe șleau.

Bun să vedem puțin ce zice știința despre cantitatea de proteine din șoricul de porcules:):

Am găsit un articol științific interesant:

Sursa: jas.fass.org

Bun ăsta e din 1963 să zicem că sunt ceva erori la analize, deși de obicei sunt erori nesemnificative. Sap în continuare și vorbesc inclusiv cu un profesor de la Universitatea din Bologna specialist pe materii prime animale – Massimiliano Petracci care mi-a confirmat bănuiala și mi-a spus că avem de-a face cu un conținut de max. 57% de proteine inferioare (colagen cat. 1 în principal).

Deci putem trage o concluzie: porcii dopati ai lui @Valentin Bosoioc Sports au au o cantitate mult mai mare de proteine..să fie oare Marele Alb de vină:)) sau e doar o strategie de marketing…

Poate că da poate că nu, oricum un lucru e sigur că nu vreau un Personal Trainer ca și mister Valentin Bosioc care cică de 14 ani a obținut diploma scumpă de 1000 euro și după un studiu îndelungat.

Pe scurt dl. Bosioc nu mă interesează secretele de stat ale șoricului de porc dar dumneavoastră nu puteți vinde un produs, serviciu fără o dovadă! Eu ca și potențial client vreau să aflu cine a făcut aceste analize și vreau să văd certificatul de analiză. Am acest drept ca și potențial client-consumator!

Nimeni nu cere rețeta bucătarului, dar am dreptul să știu ce îmi pune bucătarul în farfurie!

Hai cu șoricul! De mâine nu mai mâncăm grătar în sânge că nu e bun băgăm doar șoric la greu! Cred că Băsescu e fericit să audă asta, cum e criză numa bine pică informația asta. Românii vor fi și mai voinici cu proteinele din șoric.

Deșteaptă-te Române!

E bine totuși că mai mulți vizitatori au citit foarte bine acest personaj născut personal Trainer:))

Captura foto: valentinbosioc

p.s. am vorbit cu Mayașii și ziceau că prețul șoricului îl va depăși pe cel al aurului cât de curând! deci români băgați banii în șoric și veți scăpa de griji!.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Andrei

Lol, poate se referea la soric uscat, ca daca scoti apa din el, da cam 2 treimi proteine.

Silviu

Acum văd că am scris: “pentru cei care caut” în loc de caută, eram prea amuzat de articolul respectiv.

Bosioc este o mare figură, singurul instructorul autorizat ce face genuflecsiuni nu genuflexiuni :)