Advertising

Termeni pe care trebuie să-i știi pentru a înțelege un meci de tenis de câmp individual

tmp_27132-sportingbet-378034862 Atunci cand iti place sa pariezi pe echipa sau jucatorul favorit, trebuie sa stii foarte bine regulile jocului si sa cunosti foarte bine echipa sau jucatorul. Cand ne gandim la pariuri sau la biletul zilei de la pariurix.com ne gandim de obicei la pariuri care se fac in fotbal. Sunt insa si alte tipuri de sporturi pe care se pariaza, sporturi precum tenisul. De ce am amintit de tenis? Pentru ca despre acest sport vom vorbi in cele ce urmeaza.
Ca sa poti paria pe meciuri de tenis, trebuie sa stii bine jocul. Astazi vrem sa vorbim despre o serie de termeni folositi in acest sport, termeni pe care i-ai auzit cu siguranta atunci cand ai privit la TV sau in mod real un meci de tenis sau cand ai discutat de acest sport in comunitatea pariorilor Pariurix.
Primul termen pe care il aducem in discutie este cel de ace (as). Spunem ca a fost ace atunci cand in cadrul unui serviciu valabil mingea nu este atinsa de catre adversar. Asadar, ace-ul este punctul facut direct din serviciu, ceea ce reprezinta un lucru de dorit pentru orice jucator de tenis.
Avantage (avantaj) este un alt termen folosit foarte des in tenis. Cand scorul in tenis este de 40-40, jucatorul care castiga urmatorul punct nu castiga intreg game-ul, ci are un avantaj. Daca urmatorul punct este castigat tot de jucatorul cu avantaj, atunci acesta castiga game-ul. Daca nu, scorul este din nou egal si game-ul se castiga in momentul in care un jucator reuseste sa faca doua puncte la rand.
Un alt termen folosit frecvent in tenis este cel de game (ghem), daca tot am vorbit de ele adineaori. Un game este reprezentat de o succesiune de puncte castigate de acelasi jucator. Spunem ca un jucator a castigat un game atunci cand invinge adversarul cu o diferenta de cel putin 2 puncte.
Ramanem in aceeasi zona si vorbim de termenul de set. Un jucator poate castiga un set in mai multe situatii: ajunge primul la 6 game-uri si are o diferenta de 2 game-uri fata de adversar; ajunge la un egal de 5-5 si castiga urmatoarele 2 game-uri; castiga la tiebreak daca ajunge primul la 7 puncte si are o diferenta de 2 puncte fata de adversar.
Daca tot am amintit de tiebreak mergem mai departe si discutam despre acest termen. Asa cum spuneam si mai sus, daca la game-uri se ajunge la un scor de 6-6 vorbim de tiebreak. Tiebreak-ul este castigat de jucatorul care ajunge primul la 7 puncte, insa cu o diferenta de 2 puncte fata de adversar. Daca se ajunge la 7 puncte, dar nu exista diferenta de 2 puncte, se joaca in continuare pana se ajunge la ea.
Termenul de foot-fault (greseala de picior) este si el folosit in tenisul de camp. Greseala de picior este o greseala pe care o face jucatorul care efectueaza serviciul. Acesta fie atinge linia din spatele terenului, fie calca in teren inainte de a lovi mingea pentru a efectua serviciul. Astfel de practici sunt interzise de regulament, fapt pentru care ele nu sunt permise.
In tenis este folosit si termenul de double fault (dubla greseala). Aceasta este o situatie de nedorit pentru adversar, deoarece castiga puncte. Dubla greseala este atunci cand jucatorul care serveste rateaza de doua ori la rand, moment in care punctul este castigat asa cum spuneam de catre adversar.
Daca vezi un meci de tenis, cu siguranta auzi frecvent termenul de aut (afara). Spunem ca a fost out in momentul in care mingea a cazut in afara terenului. In momentul in care mingea a cazut in afara terenului, punctul este castigat de adversar.
Mergem mai departe si vorbim de termenul de break (brec). Atunci cand un jucator castiga game-ul pe serviciul adversarului se spune ca a facut break. Este un termen simplu de inteles si de dorit pentru adversarii din tenis.
Vorbim acum de modul in care jucatorii de tenis lovesc mingea, deoarece si aici sunt o serie de termeni importanti. Ne vom opri asupra a doi termeni si anume: forehand (lovitura de dreapta) si rever sau back-hand (lovitura de stanga). Explicarea acestor doi termeni este una destul de simpla. Daca mingea a fost trimisa peste fileu, dupa ce a atins terenul, pe partea mainii in care se tine racheta, vorbim de lovitura de dreapta, iar daca mingea a fost trimisa peste fileu, dupa ce a atins terenul, pe partea opusa mainii in care se tine racheta, vorbim de lovitura de stanga. Unii jucatori de tenis dau lovituri de acest gen absolut impresionante.
Voleu este un alt termen utilizat in tenis si este folosit atunci cand mingea este lovita in zbor, fara a cadea in teren. Acest lucru se intampla in general atunci cand jucatorul se afla in apropierea fileului.
Sunt o multime de termeni in tenis pe care trebuie sa ii stii si ii gasesti explicati pe larg in regulamentele existente. Ai nevoie sa ii cunosti daca vrei sa studiezi cu adevarat un meci de tenis pentru a paria pe biletul zilei de la Pariurix.com (https://pariurix.com/bilete/biletul-zilei) sau pentru ca pur si simplu vrei sa te uiti la meciurile de tenes intelegand exact ce anume se intampla pe un teren de tenis.
Nu uita ca poti discuta de pariurile din tenis, fotbal sau alte sporturi intrand in comunitatea pariorilor Pariurix (https://pariurix.com/). Aici vei gasi o multime de oameni care au aceeasi pasiune ca si tine – pariatul.
Pariaza intelept si fii un profesionist, nu un amator. Amatorii se remarca prin modalitatea lor realista de a paria, prin calcule facute corect, prin meciuri studiate in detaliu, prin faptul ca stiu sa se opreasca la timp si nu se lasa influentati de faptul ca au simpatie pentru o anumita echipa sau jucator.
Tu vrei sa fii un amator sau un profesionist. Profesionistii se documenteaza in permanenta, asadar e timpul sa o faci si tu..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments