Tineri din 5 tari europene vor veni in Dobrogea sa descopere Romania

Asociația „Support for Youth Development” din Cluj-Napoca anunță lansarea celei de-a treia ediții a proiectului internațional „Romania Seen Through Your Camera”, proiect ce vizeză combaterea stereotipurilor și a prejudecăților tinerilor străini legate de România prin instrumente non-formale (fotografie, video-making).

Prima ediție a proiectului a avut loc în Transilvania și Maramureș, a doua ediție s-a desfășurat în Moldova, iar a treia ediție va avea loc in Dobogrea și Delta Dunării. În perioada 20-31 august 2012, 31 de tineri din 6 țări europene (Bulgaria, Grecia, Italia, România, Spania, Turcia) vor surprinde spațiul românesc dobrogean în fotografii, filme de scurt metraj și articole, urmând ca la finalul proiectului să promoveze România reală în comunitățile de provenienţă.

Rezultatele proiectului se vor materializa într-o serie de 100 de albume foto și 200 DVDuri ce vor fi distribuite în cele 6 țări participante la proiect, dar și în alte țări prin intermediul organizațiilor partenere ale Asociației S4YD. De asemenea, fiecare partener în proiect va pregăti prezentări publice și expoziții foto în ţările lor, promovând o imagine reală a României.

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.1.

Mă bucur că există astfel de manifestări și la noi, să mai schimbpm din imaginea de hoți, mizerabili și multe altele mai puțin pozitive.

Întâmplarea face că și eu am fost de curând în Delta Dunării și am rămas plăcut impresionat. De oameni, de locuri și de natura cât mai sălbatică. Sper să o păstrăm cât mai mult timp în acest stadiu și să aibă parte și generațiile viitoare de acest Univers Mirific.

Cât de curând veți putea vedea fotografii și alte informații în alte articole de pe blogul meu. Dacă ajungeți în viiotorul apropiat vă recomand să nu ratați ciorba de sturion și sturion la gratar. Nu am mâncat ceva mai delicios decât nisetru la grătar, poate doar păstrăvul se apropie de gustul acestui răpitor.

Vă recomand cu căldură să vizitați Delta Dunării.

(Visited 20 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments