Toate drumurile duc la Roma

Picture1Roma, cetatea eterna asezata pe cele 7 coline, e un oras capitala care isi pastreaza si acum farmecul de alta data. Imbinarea trecutului cu prezentul este intr-o egala si nedespartita concordanta. Cetatea Imparatilor romani fondata de Romulus si Remus cei doi copii care potrivit legendei au fost crescuti de o lupoaica. Iar toate aceste lucruri le poti vedea cu un singur zbor spre Italia.

Inca de cand a fost infiintata Roma a fost de neinfrant in timpul razboaielor, in schimb in anul 386 I.HR, ea a fost ocupata de catre celti potrivit lengendei, galii au fost de accord sa returneze orasul populatiei in schimbul unei sume foarte mari de bani, dar romani au refuzat preferand ca mai bines a castige orasul prin razboi decat sa aleaga calea ceea mai usora. In schimb in analele  Romei exista insa informatii potrivit carora rascumpararea a fost platita si ca in timp ce un senator a protesta impotriva galilor, Brennus, acesta si-a aruncat sabia in fata senatorului si a rostit ”Vae victis”.

Orasul este plin de obiective turistice, celebrul Coloseum ne incanta si astazi privirile prin grandoare si maretia sa, este locul in cale gladiatorii se luptau pana la moarte cu fiarele neinblanzite sau chiar intre ei, invingatorul fiind cel care ramanea in viata. Coloseumul erafolosit pentru a oferii jocuri gratuite publicului, prin aceste jocuri se dovedea prestigiul si puterea, prin ea isi puteau mari popularitatea.

Mai tarziu a devenit locul de supliciu al celor care nu voiau sa renunte la crestinism. Sub maretul oras se mai gaseste si astazi reteaua de grote numite si Catacombe si despre care se spune ca erau folosite de crestinii care scapau de soldati pentru a putea propovadui Cuvantul Domnului.

De asemenea un alt loc cu o incarcatura romantic este Fantana Trevi unde poti arunca un banut, iti pui o dorinta si potrivit legendelor aceasta se va indeplini. Fantana este ceea mai frumoasa din intregul oras, figura predominanta a ei este ceea a zeului Neptun, cunoscut si sub numele de zeul marii.

Picture2Restaurantele si terasele te intampina cu miresmele tipic italiene printre care se numara si Pasta Alforno sau Baba cu Rom. Hotelurile de 5 stele ce planeaza in central orasului ofera servicii de o calitate ireprosabila.  Printre restaurantele pe care le puteti vizita in Roma este Agata e Romeo, acesta se gaseste langa Monumentul Vittorio Emanuele. Printre bunatatile care merita incercate se numara pastele, fie ca vorbim de cele cu broccoli sau cele cu conopida, branza taleggio si chiar crochete din iepure cu cimbru.

Intr-o alta parte a Romei s-a format un orasel-stat Vaticanul, centrul religiei catolice. Vaticanul este rezistenta a aproximativ 800 de locuitori, insa niciunul nu este rezistent permanent.

Roma este orasul in care trebuie sa mergeti chiar daca vreti sa va petreceti acolo vacanta, sau daca aveti de gand sa va petreceti luna de miere. Puteti face o surpriza placuta persoanei iubite, cumparadu-i biletele de avion, care va dau un pont sunt foarte mici, si mai apoi sa o conduce-ti prin toate locurile minunate pe care vi le ofera Roma. O calatorie cu avionul poate apropia foarte mult doua persoane datorita faptului ca va aflati deasupra pamantului. Va recomand sa aflati mai multe detalii de pe pagina de Facebook AeroTravel.

(Visited 43 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments